Annons

[nggallery id=263]

Det vore en överdrift att påstå att hela London swingar igen. Men helt klart är det att fem av hösten mest intressanta artister kommer från Storbritannien. Spana in deras videos och läs varför de förtjänar vår kärlek just nu.

Annons

PETER SMIRNAKOS

1. The Go! Team
Sexmannabandet från Brighton ser till att det inte blir snyggare, bättre eller mer urbant än så här hösten 2007. Hela den självbetitlade andraskivan är ett mästerverk som inte bör inte missas av någon.

Gilla Cafe.se på Facebook

Höjdarspår: Grip like a vice, Titanic vandalism, Keys to the city och Flashlight fight.

2. Hard-Fi

Jag tjatade om Hard-Fi redan när de släppte sin debutplatta Stars of CCTV 2005, men typ tre personer i Sverige lyssnade – trots att sångaren Richard Archer är en karbonkopia av Johan Elmander. Singeln Suburban nights från kommande skivan Once upon a time in the west är det bästa bandet gjort och de är mer fashionabla än någonsin. En fulländad krock mellan The Clash, Chelsea Headhunters, Kim Jones och This is England.

3. M.I.A

Det  var en galen bailehype kring M.I.A för ett par år sedan som jag aldrig fattade. Men nu, med andra plattan Kala, har M.I.A verkligen blivit oemotståndlig. Ingen blandar etno, disco, stora solglasögon, kitsch, neonfärger och musikstilar på ett lika självklart sätt som Londons streetdrottning, Titta bara på den helt bisarra Knock on wood-videon till Jimmy.  

4. Babyshambles

Ja, ja, Pete Dohertys söndertrasade knarkkropp och själ är våldsamt överexponerad. Och Hedi Slimanes gamla Diorsilhuett är inte hippast i stan längre. Men Babyshambles nya video, The delivery, bevisar slutgiltigt att Pete nu gått från snorig tonårsrocker till en tidlös superstjärna som står över både skvallerpress, runways och musiktrender.

5. Kate Nash

Är det något britterna kan – bortsett från kreddig rock, klubb och indie – så är det mysmusik. Typ singer/songwriters med beats. Tänk Dido eller Beth Orton. Senaste sensationen i den här genren är Kate Nash, som har fått en massiv hit med briljanta Foundations. Med all rätt. Och Kate ska självklart ha en guldstjärna för den softa knallgula outfiten i början av videon.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar