Hoppa till innehåll

Fem smarta klockor att ha koll på

Alternativen för den som är sugen på en smartwatch blir bara fler och fler. Här är fem grymma alternativ att överväga.

Google Pixel Watch 2

Ett stort steg upp från den första klockan som släpptes 2022 med såväl bättre batteritid, snabbare processor och ett gäng nytillskott när det kommer till hälsofunktioner. Den kan exempelvis nu varna vid oregelbunden hjärtrytm. Även om batteriet förbättrats märkbart behöver klockan laddas dagligen, vilket man gärna får se över till nästa utgåva. Går dock att ladda upp helt på cirka en timme. Skärmen är det som sticker ut mest jämfört med konkurrenterna, då den rundade glasskärmen ger ett riktigt stilrent intryck. En väldigt bekväm klocka.

Pris: cirka 4590:-

Apple Watch Ultra 2

En större klocka jämfört med andra på marknaden, men det kommer även med ett större batteri. Utöver den väl tilltagna batteritiden är Ultra 2 anpassad för friluftsliv på så sätt att den är mer robust och slitstark än en smartwatch avsedd för mer vardagligt användande. Det kommer dock med en högre prislapp ska sägas.

Pris: cirka 11495:-

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Sticker ut lite extra med sin roterande infattning, för att scrolla igenom interfacet, vilket är ett trevligt komplement till touchskärmen. Har alla hälsorelaterade funktioner man kan förvänta sig, även om ett par av dem enbart fungerar till Samsungtelefoner. Ett plus är att den inte behöver nollställas för att byta telefon.

Pris: cirka 4990:-

Apple Watch Series 9

Apples alternativ till helt normala användare som inte har behov av terränganvändande. Series 9 är egentligen den bästa klockan för de allra flesta iPhoneanvändare, men kommer med en något mindre skärm och därmed även kortare batteritid än storebror Ultra 2 (rätt nära Pixel Watch 2). Designen är dock betydligt mindre robust till utseendet och mer clean. En kul bonusfunktion är möjligheten att sammanföra två fingrar på klockhanden, för att kunna ta emot eller avsluta samtal och andra små roliga bonusfunktioner.

Pris: cirka 5790:-

Fitbit Versa 2

Ett alternativ för den som inte vill lägga alltför mycket på sin smartwatch. Klockan har fått två uppföljare sedan den släpptes 2019, men med sin föredömliga batteritid är den absolut värd att överväga för den som är på en budget. Saknar dock funktioner som GPS, ska sägas.

Pris: cirka 2100:-

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.