Hoppa till innehåll

Filippa K-designern om höstkollektionen: ”Satsa på material och passform”

Tom Cehlin Magnusson

Café intervjuar Filippa K:s designer Alexander Schaper om märkets nya kollektion, och vilket plagg som är hans personliga favorit inför hösten.

Filippa K släppte nyligen bilderna för sin höstkampanj, och redan har nyheterna för hösten börjat trilla in i märkets butiker. Tidigare har vi rapporterat om märkets samarbete med italienska Monobi, en kollektion som kommer samtidigt som märkets första höstplagg. Café tog en pratstund med Filippa K:s designer för att fråga om hur han ser på märkets höstkollektion.

filippaalexander

Höstens kollektion känns sportig och teknisk, hur har ni jobbat där?
– Vi ville mixa skräddade element med sportswear och ge kollektionen en känsla av ”street savvy”. Vi har nya leverantörer som vi har arbetat tillsammans med för att nå en hög nivå på de tekniska delarna av kollektionen.

För första gången har vi samarbetat med det italienska märket Monobi, tillsammans har vi tagit fram fem ytterplagg i limiterad upplaga där vi har lyckats kombinera funktionalitet och stil i en perfekt balans. Där kombinerar vi fin ull med tekniska material och skapar plagg som är högteknologiska men som inte ser ut som vanliga funktionsplagg. Vi blev väldigt nöjda med resultatet, det blev en perfekt symbios mellan vår minimalistiska estetik och den höga funktionalitet vi varit ute efter.

Hur vill du att Filippa K-mannen ser ut i höst?
– Inte så mycket fokus på färger, hellre då att man mixar mörka plagg men att att materialen skiljer sig åt. Större ytterplagg som döljer klädlagrena under, där sportigt möter uppklätt. Bär gärna en look som vid en första anblick smälter in i omgivningen, men som ändå sticker ut tack vare proportionerna, och våga lek med silhuetten.

Om du bara fick rekommendera ett enda plagg från höstens kollektion till Café-läsaren, vad skulle det plagget vara?
– Då skulle jag lyfta Isai Trench Coat från vårt Monobi-samarbete. Den är gjord i ull i tre lager, och på insidan har den ett foder i Primaloft, ett syntetiskt mikrofiber gjort för att hålla värmen. Den är helt vattentät med en närmast skulpturell passform.

filippahöst3
filippahöst
filippahöst2

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.