Annons

[nggallery id=94]

Hon är veteran i modellvärlden och firad tv-stjärna i Italien. Nu ska hon erövra även sitt hemland. Cafés Rikard Lind delar en flaska rött med Farmens förtjusande programledare Filippa Lagerbäck.

Annons

Inte en trubadur i sikte i Västervik. Det är en bra början. Med en ännu bättre fortsättning.
– Är det du som är du? frågar blondinen på andra sidan gatan, som i sandaler, lågt skurna jeans, linne över solsmekta sommaraxlar och med en magnetisk blick fäst på mig snabbt börjar gå till mötes över gatan.

Gilla Cafe.se på Facebook

Nog är det jag som är jag.
Men framför allt är hon Filippa Lagerbäck, en alldeles särskild blondin som kommit hem från Italien och en framgångsrik modellkarriär för att leda det nymockade Farmen Skärgården i TV4 i höst.
– Det kändes stort när TV4 ringde, säger hon. Det är ett stort program i en stor kanal och första gången som jag jobbar i mitt eget land.

Vi susar fram längs havet i Filippas hyrbil, ut från stan, mot villakvarteren på andra sidan viken. Det börjar bli kväll. Solen speglar sig självbelåtet glittrande i vattnet runt om oss, lite lojare nu än gasset tidigare på dan. Över bron, upp i backen, en grusväg mellan hus, ner mot havet igen. En nybyggd villa med sjötomt som Filippa Lagerbäck hyr hela sommaren, under Farmen-inspelningen, med öppen planlösning, en enorm tv- och stereoanläggning och – framför allt – en terrass mot havet som handbollslandslaget skulle kunna ställa ut ett par mål och lägga hemmamatcherna på framöver, om det bara hängde på storleken.

Jag fjäskar lite försiktigt med en flarra förnämligt italienskt rödtjut (Cúmaro, Umani Ronchi, 2000). Vilket tar skruv. Åtminstone på Daniele, Filippas man. Druvor från hemlandet! Han har förlagt en hel sensommarmånad här, och trots solskensflöde, havsterrasser med internationella matchmått och genuint familjemys med Filippa och deras ettåriga dotter Stella, så får varje italienare utposterad i tjottahejti, om än högst tillfälligt, naturligtvis nåt fuktigt i ögonvrån av en hälsning hemifrån.

Filippa halar fram ett rör lömskt peppriga Pringleschips. Vi centrifugerar vinet i stora glas och slår oss ner i varsin däcksstol.

Hur beskriver du dig själv på en minut för svenska folket som inte känner dig sen tidigare?
– En vanlig svensk tjej från en förort till Stockholm (Nacka). Ganska seriös i allt jag gör. Jungfruaktig, gillar ordning och reda. Och äventyr, att prova på saker som inte är inrutade i det vanliga livet. Jag lever i nuet, tar en dag i sänder och älskar att leva. Har alltid haft långa förhållanden. Jag har inte varit singel sen jag var 14. Vilket är lite hemskt, kanske. Vad mer? Jag vet inte. Jag har svårt för att prata om mig själv.

Varför det?

– Det är roligare att fråga andra om hur de är än att babbla om sig själv, på samma sätt som det är roligare att ge än att få presenter. Men jag är öppen och glad och kommer överens med de flesta. Jag gillar lugn och ro, konflikter är det värsta jag vet. Jag är ofta den som medlar och håller de olika fronterna på god fot med varandra i såna situationer.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar