17 helt okej filmer på Netflix som funkar för hela familjen

Det blir lätt bråk om fjärrkontrollen när hela tjocka släkten bänkar sig framför teven. Då är Netflix ofta lösningen. Men att ”bara välja något” som passar samtliga i familjen kan vara rätt svårt.

Anaïs González Cruz  |  Publicerad 2017-04-11 15:52  |  Lästid: 3 minuter

Vi vet alla hur det är. Man kommer hem till släkten, städar av middagen och plockar fram godiset. Nu då? En film är ett bra alternativ till att spela trista spel eller prata om kommande renoveringar av altaner.

Redan här är det bara att ge upp ambitionerna om att filmen ni väljer ska vara tio av tio. Det som funkar absolut bäst är att hitta en film som är lagom utmanande, som alla kan gå med på – som helt enkelt är helt okej.

Vi har valt ut 17 filmer på Netflix som vi hoppas går hem i stugorna. Bortvalda är klassiker som Forrest Gump eller Taxi Driver – i stället fokuserar vi på 17 filmer som alla kanske inte redan sett.

Håll koll på åldersgränsen eller håll ungen i handen. Pass på!

***

1. Kick-ass

Fantastiskt rolig och kvick rulle om ett gäng barn som bestämmer sig för att bli superhjältar – helt utan superhjältekrafter. I rollerna ser vi bland andra Nicolas Cage  och Chloë Grace Moretz. Från 15 år.

2. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

När Allan Karlsson (Robert Gustafsson) fyller 100 år bestämmer han sig för att rymma från det tråkiga ålderdomshem han hamnat på. Nu inleds en resa med en rad galna vändningar för den äventyrlige 100-åringen. Regisserad av Felix Herngren. Från 11 år.

3. The prestige

Att inte alla i hela världen redan sett den här godbiten av Christopher Nolan fortsätter vara en av modern tids största mysterier. Femplus-film om två rivaliserande trollkarlar som blivit svurna fiender. När den ene visar upp ett oslagbart trick slår det slint för den andre och han ger sig ut i jakt på hemligheten. Från 11 år.

4. The king’s speech

Prins Albert (Colin Firth) blir motvilligt kung när brodern Edward avsäger sig den brittiska tronen 1936. Han stammar svårt och måste nu övervinna sin största rädsla, att tala offentligt, inför ett viktigt tal till nationen. Barntillåten. 

https://youtube.com/watch?v=kYoSQkfrjfA

5. The terminal

Mitt under Viktor Navorskis (Tom Hanks) flygning till New York utbryter en militärkupp i hemlandet. Då hans pass nu blivit ogiltigt får han inte lämna flygplatsen – men inte heller åka därifrån. Från 7 år. 

6. The big short

Oscarsfavorit med drömgänget Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt och Ryan Gosling om hur de lurar bankerna under krisen i USA. Barntillåten.

7. Zodiac

En mördare går lös och till råga på allt börjar hen skicka ledtrådar till tidningen. Den här spännande långfilmen är lika mycket nostalgi från en tid när tidningar kunde hålla sig med tecknare som en skrämmande mordhistoria. Från 15 år.

8. Drive

Filmen med Ryan Goslings röda handskar som använts av Café vid otaliga tillfällen för att visa hur ett par handskar ska se ut och sitta. Förutom det är Nicolas Winding Refns film en lågmäld historia om föraren vägvalen som Goslings karaktär tvingas göra för att överleva på Los Angeles gator. Från 15 år.

9. En oväntad vänskap

Skyhöga feelgod-poäng i den här historien om stormrike Philippe som anställer en hjälpreda. De blir med tiden … ja du gissade rätt – vänner. Obs! Alla karaktärer pratar franska. Från 7 år.

10. The social network

David Finchers extremt USA:iga story om hur Facebook kom till och det drama som utspelade sig innan tjänsten exploderade. Barntillåten.

11. 127 timmar

För några år sedan pratade alla om Danny Boyles film där James Franco sitter fast med armen i ett berg. Nu gör ingen det, men filmen är lika sevärd fortfarande. Från 15 år.

12. Kon-Tiki

Året är 1947 när den norske utforskaren Thor Heyerdahl (Pål Sverre Hagen) beger sig ut på en farlig expedition över Stilla havet. Syftet är att bevisa den radikala teorin att Polynesiens befolkning härstammar från Sydamerika. Från 11 år. 

13. Moneyball

När Billy Beane (Brad Pitt) tillträder som manager för baseball-laget Oakland Athletics är laget nästintill bankrutt. För att lyckas värva duktiga spelare tvingas han nu tänka utanför ramarna. Lösningen? Databaserade analyser. Barntillåten. 

14. En ganska snäll man

Ulrik (Stellan Skarsgård) har precis muckat efter ett långt fängelsestraff. Att leva ett vanligt liv utanför murarna ska visa sig vara riktigt knepigt och det blir inte lättare när kumpaner från det förflutna dyker upp. Från 11 år. 

15. Catch me if u can

High school-studenten Frank (Leonardo DiCaprio) är en bedragare av rang. Trots sin ringa ålder har han redan bluffat sig till yrken som läkare, advokat och pilot. Men FBI-agenten Carl (Tom Hanks) är honom hack i häl. Från 7 år. 

16. Hurt locker

Kathryn Bigelows krigsfilm från 2008 utspelar sig under USA:s krig i Irak och gjorde rent hus på Oscarsgalan när den kom. Vi får följa med jänkarnas bombgrupp i en ännu aktuell och oerhört spännande historia. Från 15 år. 

17. Himlen är oskyldigt blå

Tonåringen Martin (Bill Skarsgård) får ett sommarjobb på en lyxig krog i Sandhamn – och nu öppnas en helt ny värld. Restaurangchefen Gösta (Peter Dalle) drar snabbt in Martin i farliga affärer som ska komma att bli förstasidesstoff i hela landet. Från 11 år. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-04-18 10:57