Hoppa till innehåll

Finns det bra kebab i Stockholm? Svar ja – här är de 8 bästa

Kebaben kan beskrivas som Sveriges inofficiella nationalrätt – men huruvida det finns någon bra kebab i Stockholm är det delade meningar om.

Alla älskar kebab och det är det ingen fråga om men huruvida det finns bra kebab i Stockholm är inte lika självklart. Det kan i alla fall låta så om man pratar med människor runt om i vårt avlånga land som inte råkar bo i huvudstaden – något som Cafés tidigare krönikör Nisse Hallberg helhjärtat ställt sig bakom.

Malmöiter har alltid mycket att säga till om när det kommer till streetfood men om deras kebab är lika bra som deras falafel kommer vi inte uttala oss om.

Kebab med bröd och ett kebabspett

Jönköpings kebab har fått mycket uppmärksamhet på senare år, inte minst tack vare Uppdrag mat och Mauri som belyst deras kebabpizza som med stor sannolikhet är bäst i landet. Sen kanske deras kebab istället kan klassas som gyros men det är en annan femma.

Hur som helst, Stockholm har med största sannolikhet inte bäst kebab i Sverige (även om det finns tecken på det) men det betyder inte 08:orna inte har några bidrag till landets kebabscen.

Här är Stockholms 8 bästa kebabställen – enligt Sthlm food

Dedes

Detta kebabhak i Trångsund har inte bara sin högrevskebab att skryta om när det kommer till deras omtalade rulle – med tunt och fint bröd och perfekta mängder grönsaker, sås och lök är det här inget man skojar bort. Om man nu inte har lust att göra en omväg för kebabens skull är det inga problem – Dedes finns på flera platser runt om i Stockholm. 

Le Kebab

Le kebab är ett ställe med kebab i modern tappning och många valmöjligheter. Le Kebab går att hitta på flera platser runt om i Stockholm där det går att välja mellan kyckling, gyros eller nötkött. Kebaben går att få i rulle eller bröd och pommes eller ris tillsammans med grönsaker och jalapeñomayo.

Kebab med bröd och en tallrik pommes.
Foto: Le Kebab

Meat on a stick

En återkommande favorit likt flera andra på listan etablera sig på flera orter runt om i Stockholm. Kebaben serveras främst i bröd med mycket sås, grönsaker och även sidorätter om man känner för det.

Kebab med bröd.
Foto: Moas

Holy Kebab

Ett kebabställe som går att hitta på fyra olika orter i stockholmsområdet – Vasastan, Farsta, Sickla och Telefonplan. Det som gör Holy Kebab speciellt är inspirationen som grundarna hämtar från sin hemstad Jönköping och dess kebab – och inte minst signatursåsen som är A och O.

Kebab med bröd som monteras i ett kök.
Foto: Holy Kebab

Kahramane Restaurang

Irakisk kebabi Skärholmens centrum, denna restaurang är ett måste för kebabkonnässörer och alla som älskar autentiska smaker och saftig shawarma.

Amida Kolgrill

Amida kolgrill är ett klassiskt ställe som går att hitta flera platser runt om i Stockholm. Utöver en grym kebab som finns i både pita och i rulle är deras specialitet Adana kebab – en kebabtallrik där kebaben har tillagats på spett och sedan serveras med ris och grillade grönsaker.

En tallrik med kebab, ris, sås och grönsaker.
Foto: Amida Kolgrill

Damascus Gate

Med Syrisk kebab och otrolig shawarma är Damascus Gate ännu en kebabjuvel i Skärholmens centrum. Deras shawarma i rulle serveras med vitlökskräm, persilja, tomat, pickles och sås med tahini. Utöver paradrätten går det att hitta mycket annat på menyn värt att hugga tänderna i.

Çok Doner

Ett välkomnande ställe som går att hitta på Södermalm vid Nytorget och på Hornsbergsstrand. Utöver deras kebab serveras det även flera varianter av turkisk husmanskost. Kebaben går att få i både rulle eller pitabröd och serveras bland annat med tomat, lök, tomatsås och vitlökssås.

Ett flertal mindre tallrikar med kebab och diverse turkisk mat.
Foto: Çok Doner

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.