Hoppa till innehåll

Fira nyårsafton på en av världens 8 fetaste takbarer

Olle Arnell

Ta nyårsafton till nya höjder – fira in 2017 på en takbar i Barcelona, Miami, Dubai eller Cannes!

Om du har planer på att fira nyårsafton utomlands och vill avnjuta tolvslagets fyrverkerier med bästa möjliga utsikt är det här listan för dig.

Svenskarna bakom The Rooftop Guide reser jorden runt för att hitta de allra bästa takbarerna i världen. Vi frågade efter de bästa takbarerna att fira in det nya året på och fick tips om barer i Barcelona, Cannes och Budapest i Europa såväl som takbarer med lite längre resväg som Miami, Sydney och Bangkok.

1. Majestic – Barcelona

majestic-barcelona

Barcelonas kanske bästa takbar. Här får man en storslagen utsikt över hela staden ända ner till Medelhavet och stranden. Majestic är ett 5-stjärnigt hotell beläget mitt i centrala Barcelona. Priserna är ganska höga, men utsikten, drinkarna och den sköna stämningen gör det värt varenda krona.

2. High Note Skybar på Aria Hotel – Budapest

High-Note-Skybar-Aria-Hotel

Budapests bästa takbar belägen på det lyxiga och moderna hotellet Aria Hotel – som oftast rankas som ett av de bästa i hela Ungern. Läget är centralt och utsikten sträcker sig 360 grader över hela staden. Många sköna loungemöbler att slå sig ned i. Men klä er varmt, Budapest är kallt på vintern och detta är den ända takbaren i Budapest som är öppen året runt.

3. 40 Kong – Dubai

40-Kong-takbar-dubai

En av de bästa takterrasserna för ett party i hela Dubai. Storslagna utsikter och en skön stämning. Belägen på den 40e våningen i centrala Dubai med en fantastisk 360 graders utsikt. Gillar man party är detta ett utmärkt ställe att komma till.

4. Area 31 på Epic Hotel – Miami

Area-31-Epic-Hotel-takbar

Centralt belägen terrass med utsikt mitt bland skyskraporna. Stället är modernt inrett med stora loungedelar och mängder med sittplatser. Baren levererar bra drinkar i en skön miljö. Perfekt läge för att se på stadens nyårsfyrverkerier.

5. JW Marriott – Cannes

JW-Marriott-takbar

Mycket bättre läge kan man inte få för ett nyårsparty. Med utsikt över båda beachen, havet och staden så har man första parkett vad gäller allting. Stor terrass med plats för många gäster. I baren kan man beställa båda goda drinkar och lite enklare mat från en barmeny. Hotellet ligger mitt på strandpromenaden.

6. Sky Terrace – Sydney

Sky-Terrace-takbar

Den här takbaren ligger centralt vid Darling Harbour. Här får man en superb utsikt över Sydneys skyline vilket gör det till ett perfekt ställe för en nyårsfest och första parkett till alla fyrverkerier. Terrassen är gigantisk och inredd både med enklare sittplatser och större loungsoffor.

7. Ozone på Ritz Carlton – Hong kong

Ozone-Ritz-Carlton-takbar

Världens högsta takbar belägen 480 meter upp och med en helt enastående utsikt över hela Hong Kong. Baren och restaurangen är väldigt lyxiga och med en bra feststämning. Mycket bättre ställe för en mäktig nyårsfest går nog inte att hitta i hela världen. Ligger på Kowloon-delen av Hong Kong ca 10min med taxi från Hong Kong Island, med utsikt över hela skylinen.

8. Octave Rooftop Bar – Bangkok

Octave-Rooftop-Bar-takbar

En takterrass som sträcker sig över 3 våningar och med en fantastisk 360 graders utsikt över hela Bangkok. Här kan man slå sig ned i sköna loungemöbler samtidigt som man kikar på nyårsfyrverkerierna och njuter av goda cocktails och välsmakande mat. Ligger lite utanför citykärnan, men taxiresan hit är värd varenda minut.

Sugen på att åka? Hos The Rooftop Guide kan du både boka boende på hotellen och bord på takbarerna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.