Hoppa till innehåll

Göteborgshotell med på lista över världens 10 bästa takpooler

Hotellet Jacyz takbar i Göteborg.

Årets mest ”här kan man va”-kompatibla lista är här.

Folks kärlek till takbarer och takpooler verkar vara gränslös. Det är lätt att förstå, att stå (eller ligga i en pool) högre upp än en backhoppare i ett backhoppningstorn och blicka ut över en stads skyline med en Moscow Mule (i kopparmugg!) slår faktiskt ganska mycket här i livet.

Frågan är var i världen de allra förnämsta takbarerna med lyx- och flärdriktig pool finns? Takspecialisterna på sajten The Rooftop Guide tror sig sitta på facit med sin lista över världens 50 bästa takbarer med pool 2023. Och det är mycket tittgodis för klickpengen.

Som svensk takbarsentusiast finns det dessutom anledning att känna sig lite extra glad över listan, för på plats 10 återfinns Göteborgshotellet Jacy’z takbar PAM’S Pool Deck & Lounge som öppnade under 2023.

Jacy’z takbarspärla PAM’S Pool Deck & Lounge öppnade under 2023. Foto: Markus Esselmark

Jimmy Olsson, CEO på Jacy’z Hotel & Resort, är såklart glad över topplaceringen.

”Vår vision från dag ett har varit att PAM’S ska bjuda på en atmosfär med internationell touch, det ska kännas lite som taget från ett pool party i LA när man kommer upp hit. Här möts du av breda sköna solsängar, cocktails, fräscha maträtter, pool och DJ beats – allt under bar himmel. Detta erkännande är ett kvitto på vårt engagemang för kvalitet, service och atmosfär. Att vårt PAM’S får vara med på denna prestigefyllda lista över världens bästa takbarer gör mig otroligt stolt och glad!”

Etta på The Rooftop Guides takpoolslista är Singapore-hotellet Marina Bay Sands takbar som stoltserar med en avlång, tillsynes oändlig infinity pool. Hela topp 10-listan hittar du nedan – som sagt: många läckra takbarspärlor för klickinsatsen!

Hela listan över världens 50 bästa takpooler hittar du här.

*I en tidigare version av artikeln angavs listan gälla enbart takbarer, detta efter en miss i Jacy’z pressutskick. Det är alltså takpooler som listan gäller. Vi beklagar misstaget.

Världens 10 bästa takpooler, enligt The Rooftop Guide


1. Marina Bay Sands, Singapore

Foto: Marinabaysands.com

2. 137 Pillars, Bangkok

Foto: 137pillarsbangkok.com

3. Address Beach Resort, Dubai

Foto: Addresshotels.com

4. Corazón Cabo, Cabo San Lucas

Foto: Corazoncabo.com

5. Bisma Eight, Bali

Foto: Bisma-eight.com

6. Aguas de Ibiza Grand Luxe Hotel, Ibiza

Foto: Aguasdeibiza.com

7. Novotel Bangkok Sukhumvit 4, Bangkok

Foto: Novotelbangkoksukhumvit4.com

8. 1 Hotel Brooklyn Bridge, New York

Foto: 1hotels.com

9. Iberostar Selection Paseo de Gracia, Barcelona

Foto: Iberostar.com

10. PAM’S Pool Deck & Lounge, Göteborg

Foto: Markus Esselmark

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.