Annons
Annons

Skippa brasan – så får du en roligare Valborg i Sthlm, Malmö och Göteborg

För dig som inte känner att titta på eld är det allra roligaste i livet kan du dansa dig svettig till deep house och hiphop, käka street food från världens alla hörn och sjunga in våren med klassiska powerballader istället.

Anaïs González Cruz

Billig fylla, lättare köldskador och kläder som stinker rök är en rätt bra sammanfattning av det svenska valborgsfirandet.

Hoppa över brasan i år och hitta istället på något betydligt roligare (och varmare) – här är 11 grymma tips för dig som är i Stockholm, Göteborg eller Malmö under valborgshelgen.

Stockholm

Rødhåd, Slakthuset (28 april)
Han började som dj på Berlinklubben Berghain och blev snabbt en namn att räkna med världen över. På fredag intar Rødhåd Slakthuset i Stockholm för en spelning som technofans inte får missa. Med start klockan 22.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Kulturnatt Stockholm (29 april) 
För sjunde året i rad arrangeras nu Kulturnatt Stockholm, en festival med över 140 olika aktörer inom Stockholms kulturliv. Mellan 18-24 pågår en rad events på teatrar, bibliotek och museer, med allt från dansuppvisningar till dj-kurser. Och allt är gratis!

Movements, Berns (29 april)
På lördag sparkar Movements igång på Berns i Stockholm, en kväll med några av Europas bästa artister inom house och deep house. Med bland andra Mihai PopoviciuBenny Grauer, Greenville Massive och dPop.

Valborgs-BBQ, Nya Carnegiebryggeriet (30 april) 
Vad vore valborg utan korv? Nya Carnegiebryggeriet bjuder in till valborgsfest på terassen med livemusik och härligt rökiga korvar från grillen. Såklart finns även vegetariska alternativ.

ValborgsmässoNatten, Nobelberget (30 april)
Klubben Natten har flyttat från Färgfabriken till Nobelberget för ett valborgsfirande i kärlekens tecken. Sjung in våren med klassiska powerballader och dansa tryckare hela natten lång. Förköpsbiljetterna är slut, men biljetter säljs även i dörren och i Facebook-eventet.

Göteborg

Babes Roll Out, Blå Stället (29 april) 
Inför Frame filmfestival i Göteborg hålls fyra smygvisningar av hbtq-filmen Babes Roll Out. Bidraget ställer upp i tungviksklassen den 6 maj och på lördag (kl 14) kan du se den allra första visningen på Blå Stället i Angered.

Valborgsfest, Jazzhuset (30 april) 
Jazzhuset utlovar en ”urspårad söndagsfest” på valborgsmässoafton, med livemusik av Kosmodromen och Glenn Udéhn. Bakom dj-båset ska Love Antell från gruppen Florence Valentin få igång dansgolvet.

Mega Bashment, Pustervik  (30 april)
Hiphop, soul, dancehall och funk står på schemat när Mega Bashment tar över Pusterviks lokaler. Under kvällen gästas klubben bland annat av Pure BAxxel och Fedda & Barry.

Malmö

Flaky, Moriska Paviljongen (28 april)
Nu har Flaky premiär på Moriska Paviljongen, en klubb som en gång i månaden ska spela det senaste inom rap och hiphop. Choys är kvällens dj och uppträder gör också Bac Nini med helt nya låtar från sin kommande EP.

Street Food-premiär, Folkets Park  (29 april)
På lördag är det äntligen dags för Street Food Malmö att slå upp portarna. Frossa i mat från världens alla hörn och se liveframträdanden av bland andra Miriam Aida och Feivel. Det nya torget i Folkets Park håller öppet onsdagar till söndagar (kl 11-19) fram tills den 6 augusti.

Valborgsfest, Inkonst  (30 april)
Inkonsts valborgsfest markerar slutet på den årliga musikfestivalen Intonal Festival. Kvällen till ära är det acid electro och techno som gäller – och med dj’s som Helena HauffVolvox och Phuong-Dan kommer det garanterat vara svårt att sitta still.

Trevlig Valborg!

Annons

Dela (5)
TweetaLaddar