Hoppa till innehåll

Fjällräven arrangerar extrem expedition i vildmarken och vem som helst får anmäla sig

Vem som helst över hela världen har möjlighet att anmäla sig, men bara tjugo deltagare tas ut till den här sjuka resan.

I april 2023 arrangerar Fjällräven en 300 kilometer lång expedition med hundsläde genom Skandinaviens arktiska vildmark. Vem som helst i världen får anmäla sig, varpå Fjällräven genom ett antal tester tar ut en grupp på tjugo personer som får köra sin egen hundsläde och lära sig överleva i vildmarken. Carl Hård af Segerstad, eventsamordnare på Fjällräven förklarar vad han tror har lockat tidigare deltagare.

”Det jag tror tilltalar människor och förändrar deras liv är insikten om att man kan ta kontroll över sin situation. Ute i naturen innebär det att man lär sig överleva i väder och vind: hålla sig varm när det är kallt och blött, äta när man är hungrig och känna sig så trygg och säker att man kan sova.”

Foto: Fjällräven

Resan går från Jukkasjärvi i Lappland hela vägen till Signaldalen i utkanten av de norska fjordarna och tar 6 dagar. Känner du dig manad? Då är det bara att hoppa in här och anmäla dig. Var dock beredd på att det kanske inte blir en engångsgrej. Carl på Fjällräven berättar.

”Det finns gott om häftiga berättelser från tidigare deltagare vars liv har förändrats efter Fjällräven Polar. En deltagare sa upp sig från sitt kontorsjobb för att bli hundslädförare i norra Sverige, så expeditionen kan verkligen vara transformerande.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.