Annons

Usain Bolt, 24, är världsrekordhållare på 100 och 200 meter löpning. Den 27 augusti kulminerar hans säsong med VM i Daego, Sydkorea. Här svarar han på Cafés livsavgörande frågor. Av: Jonas Terning.

Vilken är din största framgång i livet?
– När jag slog igenom inför min hemma­publik på junior-vm i Kingston 2002. Jag var den enda individuella guldmedaljören från Jamaica och många gladdes med mig. Det betydde mycket för Jamaica. För mig är den dagen större än dagen då jag slog världsrekordet på 100 meter.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Och din största motgång?
– När jag blev skadad som 18-åring. Efter det var jag skadad till och från i nästan tre säsonger.

Vilket är ditt livs mest minnesvärda telefonsamtal?
– Ärligt? När min flickvän ringde och gjorde slut i början av förra året. Jag var på väg till en fest när hon ringde och berättade de dåliga nyheterna. Jag kommer aldrig att glömma det samtalet.

Vilken är din största fobi?
– Att dö. Jag har inga fobier och är inte rädd för någonting, förutom döden.

Hur skulle du vilja dö?
– Snabbt, fridfullt och smärtfritt.

Ångrar du något i livet?
– Nej, allt jag har gjort har jag njutit av. Jag kan inte klaga på någonting.

Vilket är det märkligaste rykte du har hört om dig själv?
– Att jag skulle vara på väg att bli pappa. Det är inte sant.

Om du fick ändra en enda sak med ditt utseende – vad skulle du välja?
– Absolut ingenting. Flickorna älskar mig som jag är, så jag är nöjd.

Vilken dag har varit ditt livs svåraste?
– Dagen efter vm-finalen på 200 meter i Helsingfors 2005. Jag slutade springa mitt i loppet på grund av en skada och fick mycket kritik från alla på Jamaica och mina fans. Alla snackade om att jag var slut. Det var en av de tuffaste dagarna i mitt liv.

Vilken är din käraste ägodel?
– Min bil, helt klart. En Nissan gt-r Skyline 2010. That’s my baby!

Vilken bil skulle du helst vilja äga?
– En Chevy Mustang från 1968. Jag ska köpa en sån efter os i London 2012. Den kommer att bli riktigt dyr, och just nu vill jag inte lägga så mycket pengar på en bil. Problemet är skattereglerna på Jamaica. Alla bilar jag köper blir nästan dubbelt så dyra när jag importerar dem. Men efter os, om allt går bra, kommer jag ha råd med den.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att alla blir skadade förr eller senare. Det går inte att undvika. Men min tränare har lärt mig att fortsätta vara fokuserad och försöka hitta en väg runt problemet i stället.

Vem är din största förebild?
– Kevin Garnett i Boston Celtics. Han är stark, jobbar hårt och gör alltid sitt yttersta. Förra säsongen var han skadad och det var inspirerande att se honom på bänken, hur han hela tiden pushade sina lagkamrater och stöttade dem. Mod, styrka och god sportsmannaanda. Sån vill jag vara.

Säg en sak du är riktigt dålig på?
– Jag suger på att simma. Drunknar du kommer jag inte att kunna hjälpa dig.


Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar