Annons

Flugornas herre

Att bildgoogla Keith Floyd, tidernas bäst klädde kock, är en upptäcktsfärd i excentriskt mode. Han matchade stilfullt sina flugor, oftast prickiga, med knalliga bröstnäsdukar, en randig blazer och panamahatt. Så här minns vi honom.

joel

Att bildgoogla Keith Floyd, tidernas bäst klädde kock, är en upptäcktsfärd i excentriskt mode. Han matchade stilfullt sina flugor, oftast prickiga, med knalliga bröstnäsdukar, en randig blazer och panamahatt. Så här minns vi honom.När tv-kocken Keith Floyd, 65, åt sin sista måltid (ostron, räkor och rapphöna) på Marx Hix Oyster & Fish House i Lyme Regis på den brittiska syd­kusten, var han – som alltid – klädd i fluga.

Flugan, tillsammans med ett glas vin, var den yvige köksmästarens främsta accessoar. Att göra en viss typ av kläder eller en accessoar till ens signaturplagg, som alla förknippar dig med kräver många års troget användande.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook


Karl Lagerfeld
har sin solfjäder. Tom Wolfe sina vita kostymer. Och Keith Floyd sin fluga. Alltid – i alla de mest märkliga sammanhang. Att bildgoogla Floyd är en upptäcktsfärd i excentriskt mode. Han matchar stilfullt sina flugor, oftast prickiga, med knalliga bröstnäsdukar, en randig blazer och panamahatt.

Om sitt modeintresse sa Keith Floyd:
– Jag älskar att klä upp mig, det är livsnjutning, precis som god mat och vin! Flugan gör mig ännu lyckligare.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar