Annons

[nggallery id=216]

Det var helt klart bättre förr. I alla fall om vi ska tala lite om manliga tennis­kläder.

Historiskt sett är tennis världens snyggaste sport, från Henri Lacostes och Fred Perrys snobbiga 20-tal till Björn Borgs figurnära wct-overaller från Fila på 80-talet.

Annons

I dag, när mycket av tennismodet är illa misshandlat av märkliga linnen och pösiga trekvartsbyxor (Rafael Nadal), är det skönt att veta att Ralph Lauren tar sitt ansvar för den eleganta vita sporten. Vid förra sommarens Wimbledon klev Ralph Lauren, för första gången i turneringens 130-åriga historia, in som officiell klädsponsor och klädde funktionärer på och utanför centercourt i pikétröjor, shorts, sportjackor och blazers.

Gilla Cafe.se på Facebook

Nu släpps denna kollektion, Ralph Lauren Wimbledon Collection, för första gången till försäljning, i Sverige på NK i Stockholm och Göteborg.

Ralph Lauren har fokuserat på eleganta klassiker framför modern funktion och teknik, i herrkollektionen återfinns bland annat kabelstickade tröjor, linnebyxor, button down-skjortor, blazers och slipsar. Bruce Webers svartvita imagebilder förmedlar en sval cocktailkänsla på privat medlemsklubb mer än svettig sport.

– Jag har länge inspirerats av Englands rika arv och traditioner. Jag är mycket glad över partnerskapet med Wimbledon och över att få spela en sådan roll i ett så historiskt sportevenemang, säger Ralph Lauren.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar