Hoppa till innehåll

Första trailern till nya Apornas Planet ute nu

Efter Tim Burtons katastrofala tolkning 2001 återuppstod denna ikoniska science fiction-serie tio år senare i en triumferande reboot. Nästa år är det dags för en (nästan) helt ny tolkning.

Matt Reeves gjorde en överraskande stark tolkning av Apornas Planet som avslutades 2017. Alla tre filmer var verkligen riktigt bra, särskilt de två sista. Den första stördes en aning av den alltid marginellt irriterande James Franco.

Nu följs hursomhelst den serien upp, den här gången utan Reeves vid spakarna. Sannolikt är han alldeles för upptagen med nästa Batmanfilm, en extremt rimlig ursäkt för frånvaro. Det är dock inte lite press på den nya regissörens axlar (en man som kallar sig Wes Ball), så låt oss hoppas att han kan leva upp till förväntningarna.

Flera generationer har passerat sedan Reeves sista film och aporna har börjat bete sig som riktiga as mot varandra, vilket på ett osmickrande sätt understryker hur lika vi människor är aporna. De parallellerna har för övrigt varit lite av en röd tråd genom hela serien.

Kingdom of the Planet of the Apes går upp på bio i Sverige den 24 maj.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.