Annons
Annons


I går riktades allt fokus mot Erik Hamrén och Marcus Allbäck när de presenterade EM-truppen – där den enda skrällen var att John Guidetti lämnades utanför. Även i nya Café punktmarkerar vi tränarduon.

Annons

I en lång artikel ger de sin syn på ledarskap, relationen dem emellan och förstås, sommarens EM-äventyr.

– Han är min chef, men tack vare att vi känner varandra behöver jag inte kyssa honom i arslet, säger Allbäck. Vi har skitkul ihop, den här grejen att vi tar en cigarr tillsammans när vi har vunnit, det är en mysig tradition som Erik har startat. Det brukar bli min uppgift att skaffa cigarrerna…

Gilla Cafe.se på Facebook

Det återstår att se om det blir några cigarrer i Ukraina. I lördags fick Galatasarays Johan Elmander avbryta matchen mot Fenerbahce efter att ha dragit på sig en fotskada. Hans EM-medverkan är osäker, men anfallaren bereddes ändå en plats i truppen.

Hamrén och Allbäck var väldigt nöjda med 3-1-vinsten mot Kroatien i mars, där Zlatan Ibrahimovic spelades i en offensiv mittfältsroll precis bakom Elmander.

– Det var en tanke som hade gått runt ganska länge, säger Marcus Allbäck. Hur skulle vi kunna spela Elmander, Zlatan och Ola (Toivonen) tillsammans? Då kom Erik fram till den här uppställningen. Man satt ju bara vid sidlinjen och tänkte att, jo, så här bra är vi.

Han utesluter inte ett EM-guld.

– När vi är som bäst kan vi slå vem som helst. Med lite flyt kan det gå.

Läs hela intervjun i nya numret av Café, som dessutom ger dig järnkoll på allt inför fotbolls-EM: Vi analyserar Zlatan Ibrahimovics alla roller, samlar alla Cafés tidigare intervjuer med storstjärnan och kartlägger de mest karismatiska spelarfruarna.

Emil Persson

Intervjun med Erik Hamrén och Marcus Allbäck gjordes av Jesper Högström och är publicerad i Café nummer 6, i butik den 16 maj.

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar