Fotbollsskor för alla underlag

Många fotbollsmatcher äger inte rum på elvamannaplaner, utan i till exempel gymnastikhallar och på mindre sjumannaplaner. Det tog Nike fasta på i utvecklingen av den nya serien fotbollsskor FC247. * * * För oss som inte spelar i något fotbollslag, men gärna spelar boll med boysen, har stora elvamannaplaner ofta lyst med sin frånvaro sedan […]

Publicerad 2013-03-27 09:20 | Uppdaterad 2013-03-27 10:27  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

Många fotbollsmatcher äger inte rum på elvamannaplaner, utan i till exempel gymnastikhallar och på mindre sjumannaplaner. Det tog Nike fasta på i utvecklingen av den nya serien fotbollsskor FC247.

* * *

För oss som inte spelar i något fotbollslag, men gärna spelar boll med boysen, har stora elvamannaplaner ofta lyst med sin frånvaro sedan tonåren då vi insåg att vi inte skulle ”bli något”. Och det verkar som att det är med just oss i åtanke som Nike har tillverkat sin nya serie fotbollsskor. Gjord för just dessa underlag och för snabba vändningar på små ytor.


Grym gräsdoja

Bomba Finale II (800 kronor) är en flexibel lättviktare med konformade dubbar som ska underlätta de snabba riktningsförändringar som ofta äger rum på små planer. De avlånga dubbarna bidrar till att ge bra grepp och stabilitet på gräs och konstgräs.


Grön lättviktare

Elastico Finale II (1 100 kronor) är 22 procent lättare än sin föregångare (som ansågs vara lätt!) och är sydd i ett material som andas. Den flexibla yttersulan är utformad för hårda ytor och sägs även ge ett bra grepp mot bollen – perfekt för sköna sulfinter alltså.


Allrounddojan

Lunar Gato II ( 1000 kronor) är avsedd för alla underlag (men vi gissar att den kan bli hal på gräs) och är den mest bekväma skon i trion. Dojan ger ett bra sidostöd men är ändå riktigt lätt. Ett mjukt läder på ovansidan ger en skön boll till fot-känsla.

Patrik Hedlund

De tre nya skorna kommer att finnas på Nike.com och i handeln från och med 28 mars.

Dela på Facebook
Tweeta