Hoppa till innehåll

Från soffa till succé – möbelföretaget Melimeli öppnar egen butik i Stockholm

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Med lyxiga möbler till rimliga priser har Melimeli erövrat folkets hjärtan och vardagsrum. Nu slår varumärket upp portarna till sin första fysiska butik.

Den har kallats Sveriges trendigaste soffa, men efter snart sex år på allas läppar verkar det som att Melimeli är här för att stanna. Vad som började som ett hypat soffvarumärke under parollen ”prisvärd lyx” är idag ett tidlöst inredningsuniversum som ständigt expanderar.

De handgjorda möblerna, som ritas av grundaren och designern Amelia Widell, har gjort stor succé här i Skandinavien, men har även hyllats i prestigefulla inredningsmagasin som brittiska Elle Decoration och visats i det ikoniska varuhuset Liberty i London. Förutom de bohemlyxiga sofforna som kommit att bli Melimelis signaturprodukt skapar företaget idag fåtöljer, puffar, sänggavlar, sängkläder, soffbord, mattor och keramik.

Svenska möbelföretaget Melimeli växer så det knakar.

I takt med att folk tillbringar allt mer tid hemma (av bekanta skäl) har intresset för inredning slått i taket. Det ska målas, fixas, renoveras, flyttas, ommöbleras och byggas – och inte bara hos övre medelklassfamiljer i innerstan. I den nya tidens ungkarlslya hittar du varken döda kaktusar eller fiskpinnar i brödrosten, istället möts du av färska snittblommor och doftljus från Byredo. Sådant är 2020-talet.

Med anledning av allt detta har Melimeli nu öppnat sin första fysiska butik, och inte vilken butik som helst utan ett 460 kvadratmeter stort inredningskoncept i Gamla Stan i Stockholm vid namn Melimeli Atelier med showroom, boutique, kontorsplats och egen kaffebar.

Melimelis nya flaggskeppsbutik ligger i Gamla Stan i Stockholm.

”Efter att endast ha funnits online i fem år, känns det otroligt spännande att öppna en riktig butik och möta våra kunder in real life. Gamla Stan och läget precis intill nya Slussen känns intressant och som en självklar träffpunkt i Stockholm. Det ger en möjlighet att få kunder att provsitta våra möbler och bygga en starkare relation till varumärket Melimeli och vad vi står för”, säger Amelia Widell.

Melimeli Atelier ligger på Slussplan 5 i Gamla Stan, Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.