Annons

[nggallery id=298]

I slutet av förra veckan samlades journalister från 26 länder på No 1 Piazza i Covent Garden för att titta på den första Fred Perry-visningen som någonsin arrangerats  för världspressen. Visningen handlade först och främst om hösten/vintern 2008, men Fred Perrys limiterade linje Blank Canvas för våren 2008 presenterades också.

Annons

Eventet hölls i en fabriksliknande lokal i Covent Garden.

Gilla Cafe.se på Facebook

Till Blank Canvas anlitar Fred Perry gästdesigners som får fritt spelrum med ett begränsat antal plagg som sedan säljs i ett fåtal exklusiva butiker runt om i världen.

Tidigare samarbeten inkluderar konstnären David Saunders (färgglatt och grafiskt, som du kan läsa om här) och stylisten Alastair McKimm (helsvart och sportigt). Till våren har man anlitat ännu en stylist – Simon Foxton.
Inspirationen har Foxton hittat i den brittiska flottan under första världskriget. Fred Perrys marknadschef Richard Martin berättar att de grafiska mönstren som syns på pikétröjorna från början målades av kubistkonstnärer och användes på slagskeppen för att förvirra omgivningen.
– Den här typen av mönster kallas för ”dazzle camouflage” och användes innan radarn fanns. Det gjorde det svårare för motståndarna att bestämma båtarnas exakta position och hastighet, säger Martin.Den omtalade kollektionen av Raf Simons (som du kan läsa om här) fick vi dock inte se i London, den premiärvisas nu på lördag den 19 januari i Paris.

Vad kan du säga om Raf Simons-kollektionen?

– Raf har grottat ner sig ordentligt i våra arkiv för att inspireras. Han är ett stort fan av både brittisk subkultur och Fred Perry som märke, så vi är oerhört glada och stolta över samarbetet.

Hur har det varit att jobba med honom?
– Jättekul. Jag har gillat hans design i 12-13 år och jag tycker att han är helt rätt för Fred Perry. Raf är en passionerad klädman, en designikon som är fokuserad och kunnig, men också lite blyg och tillbakadragen.

PETER SMIRNAKOS

Fred Perry Blank Canvas säljs på Nitty Gritty/Fred Perry på Krukmakargatan i Stockholm. Simon Foxtons plagg finns i butik från och med mars. Raf Simons Fred Perry-kollektion kommer hösten 2008.

artikelbild_1_fred_perry
Fred Perry Blank Canvas vår/sommar 2008.

Skeppet HMS Argus från 1917 målat i ”dazzle camouflage”.

artikelbild_2_fred_perry
Fred Perrys VD John Flynn och Anders Gustafsson från svenska agenturen GSL.

artikelbild_5_fred_perry
Bandet The Draytones spelade på efterfesten.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar