Fritt fram för fötterna

Nu utvecklar Nike sitt natural running-koncept Free med fyra nya skomodeller – med tre olika tjocklekar på yttersulan. Tre av modellerna är utformade för löpning och en är främst avsedd för gymmet. * * * En barfotasko är en löpsko avsedd för löpning på främre delen av foten. Något som tar tid att lära sig, […]

Publicerad 2013-04-11 07:31  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

Nu utvecklar Nike sitt natural running-koncept Free med fyra nya skomodeller – med tre olika tjocklekar på yttersulan. Tre av modellerna är utformade för löpning och en är främst avsedd för gymmet.

* * *

En barfotasko är en löpsko avsedd för löpning på främre delen av foten. Något som tar tid att lära sig, men som enligt dess anhängare ger en effektivare och skonsammare löpning. Natural running-skor är ett slags light-variant av en barfotasko, med dämpning och grövre sula.

Nike Free 5.0+, 4.0 och 3.0 är avsedda för den förstnämnda kategorin och Nike Free Trainer 5.0, på bild nedan, är främst avsedd för gymmet. Gemensamt för skorna är att de är otroligt lätta och flexibla och har  individuella rörliga flexenheter i yttersulan.

Skorna kostar mellan 1 100 till 1 200 kronor och finns nu tillgängliga på Nike.com.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta