Annons


Nej. Du kommer aldrig att bli rik på din månadslön. Vill du bli miljonär måste du ta  tag i det själv. Charlie Söderberg från TV3:s Lyxfällan och författare till boken Ett rikare liv: en bok om din tid och dina pengar vet hur du ska göra.

Annons

Se dig som företag
– Se på din privatekonomi som ett företag. Gör en balansräkning varje månad med inkomster, utgifter och skulder. Sker det ingen positiv utveckling i din balansräkning kommer du inte att bli rik. Einstein sa att det bara är idioter som gör samma sak gång på gång och väntar sig nya resultat.

Gilla Cafe.se på Facebook

Spara tid
– Jobbar du för vanlig lön får du pengar beroende hur mycket tid du lägger ner på ditt arbete. Effekten blir då att du antingen har mycket pengar och lite tid, eller tvärtom. Fundera på hur du ska tjäna pengar utan att lägga ner en massa tid på det.

Säg upp dig
– Bygg din egen dröm i stället för att vara anställd i ett företag och vara ett verktyg åt någon annan.

Investera tidigt
– Investera i företag innan aktien introduceras på börsen. Börsen är en second hand-marknad.

Lyssna på rätt person
– Umgås med människor som har det du vill ha. Vill du bli bra på aktier? Ta en kaffe med de som lyckats bäst. Lyssna inte på en bank­tjänsteman som tjänar 22 000 kronor i månaden. Du frågar inte feta personer hur man går ner i vikt så fråga inte fattiga personer hur man blir rik.

Börja med lite
– Det sägs att den svenska snittmiljonären har gått i konkurs tre gånger. Alltså är det en myt att man måste ha pengar för att tjäna pengar. Dessutom behövs det inte mycket pengar för att börja investera. Lägg därför undan de pengar du vill spara till investeringar direkt när du får lön. Då är du tvingad att klara hyra, räkningar och andra kostnader på det du har kvar.

Jonas Sandberg

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar