Gagnam Style är inte längre världens mest sedda Youtube-klipp

I hela fem år har den sydkoreanska superplågan Gagnam Style legat i topp bland de mest sedda klippen på Youtube, men nu har hyllningsvideon till skådespelaren Paul Walker gått om.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-07-11 17:39  |  Lästid: < 1 minuter

Videon med artisten Psy spreds i så rask takt att tittarsiffrorna översteg det som var möjligt för Youtube att visa (2 147 483 647), vilket tvingade företaget att koda om.

I skrivande stund har videon visats 2 894 798 032 gånger – men nu rapporterar alltså BBC att det finns ett annat klipp som har gått om.

Wiz Khalifas och Charlie Puth's musikvideo till See You Again har nämligen 2 896 510 794 visningar, och leder därmed Youtube-kampen. Låten och videon gjordes som en hyllning till Paul Walker, mest känd som Brian O'Conner i The Fast and the Furious, som dog i en bilolycka 2013. Musikvideon spelas upp i slutscenerna av filmen Furious 7 som var under produktion när Paul Walker dog, 40 år gammal.

Charlie Puth har kommenterat rekordet på sin Twitter där han skriver:

"Jag gick med i Youtube 2007 i hopp om att göra en video som kunde nå 10 000 visningar. Jag hörde just om See You Again... Wow."

Men BBC menar att rekordet kan bli kortvarigt. På sex månader har nämligen Luis Fonsi's musikvideo till låten Despacito visats nära  2, 5 miljoner gånger – och det finns ingenting som tyder på att visningstakten håller på att sakta ner. På samma tid hade See You Again bara visats en miljon gånger.

Oavsett om det blir See You Again eller Despacito som innehar rekordet i mest antal visningar på Youtube framöver kan vi konstatera en sak: det är rätt skönt att bli av med Gagnam Style, en gång för alla.

Sugen på mer från Youtube? Här är 7 filmer i slow motion som gör din dag mycket roligare.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:40