Hoppa till innehåll

En Youtuber har återskapat Willy Wonkas chokladfabrik – med Gordon Ramsay?

en bild på en chokladfabrik och två inklippta män

Youtubestjärnan Jimmy Donaldson, känd som Mr. Beast, har återskapat chokladfabriken från filmen Kalle och chokladfabriken – komplett med chokladflod och… Gordon Ramsey?

I sin senaste video har Jimmy Donaldson, som gjort sig känd för att dela ut jättemycket pengar i sina videos, bjudit in 10 deltagare att tävla i ett gäng utmaningar för att tävla om att bli ägare till chokladfabriken – ungefär som i filmen från 2005.

Fabriken som är uppbyggd i en lagerlokal innehåller flertalet rum som samtliga inspirerats av en viss sorts godis. Till exempel ett rum med marshmallow-tema med vita kuddar från golv till tak och ett annat med filmens klassiska chokladvattenfall (chokladfall?) och chokladflod.

Reglerna i tävlingen var enkla. Efter varje utmaning eliminerades en av deltagarna tills endast en återstod. Självfallet hade dessa tävlingar godistema. Däribland en chokladätartävling som demonstrerades av världsrekordhållaren i korvätning, Joey Chestnut.

En annan tävling gick ut på att deltagarna skulle frisbeekasta en jättestor mentos ner i en ännu större colaflaska. När en av deltagarna till slut träffade blev det såklart cola-vulkanutbrott. Höjdpunkten (eller lågpunkten) var den sista utmaningen då Gordon Ramsay dök upp i fabriken.

Foto: Youtube/Mr. Beast

De tre kvarvarande deltagarna fick då i uppgift att baka en chokladdessert den brittiske gubben sedan skulle betygsätta utefter utseende och smak. Vinnaren, vars skapelse fick 14 poäng av 20 möjliga, fick då en pappersmapp som tydligen innehöll äganderätten till fabriken.

Vinnaren vann som sagt chokladfabriken men fick även möjligheten att sälja tillbaka den till Mr. Beast för 500 tusen dollar, ett erbjudande han självklart tog då en chokladfabrik bara kostar pengar att hålla igång.

I videon, som i skrivande stund har över 51 miljoner visningar, passade Donaldson även på att göra reklam för sitt nya chokladföretag Feastables chokladkakor. Några av dessa chokladkakor innehåller på typiskt Wonka-manér guldbiljetter. Den som får en guldbiljett kan vinna priser som en ny Tesla eller som i fallet med deltagarna i videon, en inbjudan till att vara med i Donaldsons videor.

Det här var inte Donaldsons första galna jippo, i höstas byggde han upp ett verkligt Squid Game där 456 personer tävlade om 4,5 miljoner kronor. Om du undrar hur i hela friden han har råd så var Mr. Beast, med sina 96 miljoner prenumeranter, den Youtuber som tjänade allra mest under 2021. Enligt Forbes drog han in 54 miljoner dollar under 2021, men trots alla dessa pengar kunde han inte köpa riktiga ompa loompas.

Spana in hela klippet här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.