Annons

Gangsters, knarklangare och simpla tjuvar

En dokumentär om hur två tvillingar byggde ett terrorvälde, ett vackert porträtt av sårad stolthet (läs: folk som blivit blåsta) och en kille som kokar crack hemma hos sin mamma när hon är i kyrkan. Nöjeschefens rekommendationer håller traditionsenligt låg moralisk nivå.

joel

En dokumentär om hur två tvillingar byggde ett terrorvälde, ett vackert porträtt av sårad stolthet (läs: folk som blivit blåsta) och en kille som kokar crack hemma hos sin mamma när hon är i kyrkan. Nöjeschefens rekommendationer håller traditionsenligt låg moralisk nivå.En dokumentär om hur två tvillingar byggde ett maffiavälde, ett vackert
porträtt av sårad stolthet (läs: folk som blivit blåsta) och en kille som
kokar crack hemma hos sin mamma när hon är i kyrkan.

Annons

Nöjeschefens
rekommendationer håller traditionsenligt låg moralisk nivå.

the_kray_twins

DVD


The Kray Twins

Så här ska du göra: lyssna på Morrissey-låten The last of the famous international playboys där han sjunger om de brittiska East End-gangsterkungarna, tvillingarna Kray. Sen ska du se den här nysläppta dokumentären (finns på import via till exempel Discshop.se) om hur de byggde sitt terrorvälde. Och återkom inte till mig förrän du vet vad en ”cigarette punch” är.

Gilla Cafe.se på Facebook

bedragaren

BIO


Bedragaren

Om Catch me if you can var en glammig hustlerhistoria om att blåsa systemet så är Bedragaren den diskbänksverkliga versionen. Det är en dokumentär om György Zemplényi, en ungersk supercharlatan som blåser vanliga människor på deras livs besparingar och eftersom det är offren som får komma till tals så framträder ett vackert porträtt av besvikelse och sårad stolthet.

young-jeezy

MP3


Young Jeezy – Hustlaz ambition

På 80-talet rappade NWA om hur knarklangare var dumma i huvudet på låten Dopeman. 20 år senare vänder Atlanta-artisten Young Jeezy på steken och berättar – till en hypnotiskt plinkande produktion – om att man pushar droger för att skaffa bröd till sin familj. Jag älskar särskilt detaljen att han passade på att koka crack i sin mammas kök medan hon var i kyrkan.

Kristofer Ahlström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar