Annons
Annons

Gants lyxigaste doft hittills

Gant släpper nu sin exklusiva doft Gant Silver. Vi lät företagets fragrance director Nina Lund beskriva dess storhet.

joel

Gant släpper nu sin exklusiva doft Gant Silver. Vi lät företagets fragrance director Nina Lund beskriva dess storhet.Gant släpper i samband med höstens antågande sin lyxigaste doft hittills; Gant Silver. Vi träffade Fragrance director Nina Lund på Gants huvudkontor vid Nackastrand i Stockholm.

Hur skulle du beskriva doften?
– Tänk dig att du efter en dag till sjöss står framför spegeln och gör dig ordning inför kvällens festligheter. Spänning och förväntan ligger i luften. Till slut går du ut med en stil lika strömlinjeformad som yachten under dina fötter.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Doften orsakade en hel del ”oh!” och ”ah!” bland publikens kvinnliga del när den premiärsniffades och känns betydligt mer ungdomlig och exklusiv än Gants tidigare dofter. Vem är tänkt att bära Gant silver?
– Ja, doften är ungdomligare och helt i linje med den utveckling som sker inom Gant just nu. Med vår nya chefsdesigner Brian Rennie (tidigare på Escada) och vår nya linje Gant collection är vi mer ”fashion forward” än tidigare och satsar på högre modegrad med exklusivare material och en smalare passform än tidigare. Gant silver-mannen ser vi som elegant, maskulin och självsäker med en egen stil som utstrålar energi och målinriktning.

Varifrån kommer namnet Silver?
– Gant Silver är vår lyxigaste doft hittills. Vi vill förmedla en europeiskt fräsch och marin känsla och tänkte på Greklands skärgård i vårt skapande. Det var just i Grekland som silvret för första gången förfinades och på allvar kom ut på marknaden.


Gant Silver
kommer ut i Svenska butiker i mitten av september och kommer att kosta 499 kronor.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar