Annons


Magnus Samuelsson är starkast i världen. Han trycker ledigt 300 kilo i bänkpress och hans överarm har en omkrets på 59 centimeter.

Valet på vem som skulle få äran att tipsa våra läsare om hur man bygger stora, starka muskler blixtsnabbt var tämligen enkelt.

Annons

Även om det rådande mansidealet är tämligen slimmat, finns det fortfarande några av oss som vill bli lite biffigare.

– För det första måste du lära dig att se varje träningspass som en tävling, för ju hårdare du driver dig själv desto mer ger träningen. Bara för att det börjar gå riktigt tungt på tre innebär det inte att du inte kan göra tio upprepningar, förklarar Magnus.                                     

Bringa
”En gammal hederlig övning som håller än. Lägg dig på rygg med ganska brett mellan händerna och samla kraft från i princip hela överkroppen och pressa upp skivstången. Håll emot på nedvägen så att du inte studsar stången i bröstkorgen.”

Gilla Cafe.se på Facebook

Axlar
”Ställ dig med fötterna axelbrett isär, rak rygg och skivstången vilande på bröstet.
I utgångsläget ska armbågarna peka framåt, för att mitt i lyftet riktas utåt sidan. Tryck upp stången på raka armar, och återgå sakta till utgångsläget.”

Rygg
”Ställ dig axelbrett isär med fötterna och fatta skivstången på marken. Lyftrörelsen ska vara som när du är i botten på ett hopp och tar fart. I slutläget ska skivstången vila på låren med raka armar, rak rygg och ihopdragna skulderblad.”

Ben
”Vila skivstången på axlarna och stå med något mer än axelbrett mellan fötterna. Börja med att skjuta bak rumpan, som när du sätter dig på en stol, och böj sedan så djupt du kan i knäleden utan att tappa balansen.”

Armar
”Vanlig, hederlig bicepscurl med skivstång. Jobba i högt tempo, tunga vikter och inte för många set eftersom det är en relativt liten muskel. Var noga med att inte ta i med hela axel- och skulderpartiet när det börjar gå tungt.”

Albin Winberg

 

 


Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar