Hoppa till innehåll

”Gift vid första ögonkastet” – Tre saker vi tar med oss från premiären

En ny säsong av SVT-succén Gift vid första ögonkastet är igång och Café bevakar årets säsong avsnitt för avsnitt. Vilka är veckans höjdpunkter? Vilka par har bäst chans? Och självklart – vem har absolut mest avancerade krav på sin partner?

De släpper verkligen inte den sorgliga musiken

Det är anmärkningsvärt hur stor andel av låtarna som spelas i Gift vid första ögonkastet som är bottenlöst sorgliga. Musikläggaren verkar tycka att äktenskap och bröllop är något man förknippar med våldsam ångest. Det är väldigt lite glad, förväntansfull, pirrig stämning i musiken och mer ödesmättad, uppgiven och tungsint vibb. Nog för att man älskar det skandinaviska svårmodet, men nu börjar det bli löjligt.

Det förändrade upplägget

För att öka chanserna till fler hållbara relationer har man gjort små justeringar i programkonceptet. Den tydligaste är att expertpanelen som matchat ihop paren nu förstärkts. Maria Farm, Kalle Norwald och Fredrik Bohm är kvar, men kompletteras nu av ytterligare en psykolog i form av Hana Jamali. Det återstår att se hur detta påverkar slutresultatet, men en ny blick på konceptet kan ju knappast skada.

Dessutom lät det som att man varit lite extra snälla mot deltagarna i år. Innan vigseln kommer killarna få träffa de andra killarna som ska gifta sig och samma sak gäller tjejerna. Detta för att deltagarna tidigt ska få bonda lite med varandra över den extremt surrealistiska situation de befinner sig i.

Mest specifika kravlistan

Rosanna från Skellefteå, bosatt i Malmö, hade veckans mest specifika kravlista. Det brukar på förhand vara ett illavarslande tecken, men kanske inte just den här gången. Hon matchades nämligen ihop med den grundade före detta militären tillika göteborgaren Christoffer som checkar om inte alla så åtminstone ganska många av boxarna. Hursomhelst, här är Rosannas lista!

 • Han ska vara bästa kompisen som samtidigt är allt det ingen annan är.
 • Rolig
 • Påhittig
 • Snäll
 • Jordnära
 • Social
 • Kommunikativ
 • Ljushårig
 • Brunhårig
 • 1,85 m lång
 • Får gärna kunna backa med släp.
 • Alternativt backa överhuvudtaget.

Tankar inför resten av säsongen

Det är alltid väldigt svårt att spekulera i vilka par som kommer fungera bäst ihop så här tidigt. I början har man alltid känslan att typ alla par har viss potential. Det är först när de gift sig och kommit hem till vardagen som man börjar kunna urskilja vilka de verkliga konfliktytorna kommer vara. Men får man bara välja ett par som kommer klara sig ligger mina slantar på Anastasia och Torsten. De båda har en vänlighet och nyfikenhet som känns kompatibel, de matchar varandras utseendepreferenser och delar dessutom både inom- och utomhusintressen. Kom ihåg var ni läste det först!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.