Hoppa till innehåll

Glassburgaren med en munk som du måste testa

Markus Thunberg

Glassburgaren på King Scoopa = en glass med extra allt.

glassen
Glassburgaren. Foto: Rodrigo Soto Diaz

För en månad sedan öppnade Sem Fentie dörren till sin glassbar i Hornstull i Stockholm. Det är bara någon månad sedan han fick idén, lyckades få en lokal på Södermalm och lärde sig allt om glass.

Baren öppnade han tillsammans med brorsan, en av grundarna till urtrevliga öl- och pizzahaket Omnipollos hatt vid Götgatsbacken.

Om Omnipollos hatt är psykadeliskt udda inrett går King Scoopa mer i New Yorkiga, hippa toner. Hiphopmusik i högtalarna och träskivor på väggarna.

Namnet är såklart taget från Nintendoklassikern Mario och bossen King Koopa, också känd som Bowser, berättar Sem Fentie för Café.

bild2
Några av dagens smaker när på skylten bakom när Café provade glass. Foto: Rodrigo Soto Diaz.

Café provade King Scoopas glass kan rekommendera den bland Stockholms bästa glassbarer.

– Jag har tänkt åka på en glassrunda och spana in konkurrenterna, men har inte hunnit med det än, säger han.

En höjdare är glassburgaren som är en kula glass som serveras i en munk med kola- och chokladsås och kulor. Väldigt mastig och mättande glass. Söt och eftersom munken får ligga i ett speciellt munkjärn i några sekunder blir det ett strålande möte mellan frasig deg och god glass. Varianten med Rocky Road-glass är att rekommendera.

Senaste nytt från King Scoopa hittar du på Facebook. Här testar Café glassburgaren.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.