Här är årets 10 glassnyheter från GB – Café testar

Stoppa pressarna! Lägg ut! GB:s glassnyheter är här! Café har testat nyheterna – och dom är många.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-02-06 12:23  |  Lästid: 4 minuter

Ett av de säkraste tecknen på att vi går mot ljusare och varmare tider är GB:s annonsering av årets glassnyheter. I år räknar vi hem inte mindre än tio nyheter att lägga till det befintliga sortimentet. Bra, GB!

Glassnyheten som skapat flest sajtrubriker på förhand är Trocadero Zero, som varit en monumental succé sen den lanserades som läsk förra året. Bland nyheterna märks också en ny citronjuicig Solero, en jordnöttsmörig Ben & Jerry’s-glasspuck och en djärv – oval – Magnum Brownie.

– Det är en riktigt stark glasstrupp vi välkomnar till GB-familjen i år. Det är allt ifrån snackingprodukter till syrlig isglass. Det känns extra kul att vi har så många spännande samarbeten! Gemensamt för alla nyheter är att de är lekfulla, supergoda och sprider glassglädje, säger Olivia Nilsson, Brand Manager på GB Glace om årets nyheter.

Från och med nästa vecka kommer majoriteten av glassarna att finnas i butik, säger GB. Detta gäller dock inte Trocadero Zero eller Kinder-glassarna, där Trocadero Zero finns i butik från vecka 11 och Kinder-glassarna nån gång i maj.

Men hur levererar egentligen GB:s nyheter smakmässigt? Café satte sin främsta glasskonnässör på det hårda jobbet att testa sig genom nyheterna.

Cafés girige glasstestare melodikryssar in sina betyg.

Om Cafés glasstestare
Namn: Joakim Almén
Favoritglass: Hemglass Glassbåt och/eller GB:s Sandwich.
Glassätarfrekvens: En per vecka vintertid, fyra per vecka sommartid.
Snöade senast in på: Alla dessa sockerfria proteinpinnglassar. Luras av att de inte känns onyttiga. Alls.
Främsta glassnostalgi: Mormor och morfars mjukglassmaskin (de drev ett konditori) i Avesta.

Här är alla GB:s glassnyheter 2019!

Magnum Brownie

75 ml.

Magnum Brownie GB-glass.

Omdöme: Som om en hockeypuck deformerats av ett snärtigt Elias Petterssonskt handledsskott och blivit, ja oval. Magnums glassar är ju alltid rakt in vedbon, men här blandar man in en mer vågad influens i den (väldigt) hårda brownie-botten – med ypperlig smaksensation som resultat. Äntligen en Magnum-glass som känns samtid snarare än nostalgisk dåtid.

Solero Organic Juicy Lemon

55 ml.

Solero Organic Juicy Lemon GB glass.

Omdöme: Förväntningarna var obefintliga, speciellt efter att ha sett det låga kaloriantalet på förpackningen. 57 kalorier är kanon, men oftast smakar ju en glass därefter. Men. Inte. Här. WOW, här har vi Caféredaktionens val av årets sommarglass. Somrig citronsmak, med en ännu somrigare – fräsch – SYRLIG citronfyllning i mitten. Maxbetyg!

Ben & Jerry’s Slices – On the Dough

89 ml.

Ben & Jerry’s Slices – On the Dough, GB-glass.

Omdöme: Den puckformade B & J-glassen kommer säkert att skapa initial hajp. Och, visst: det är en helt okej glass som tallar på många olika smakområden. Men är du, till skillnad från Cafés glassrecensent, en vän av jordnötssmak, och ännu hellre jordnötssmör, är On the Dough sommarens mustigaste on the go-glass!

KINDER Bueno Ice Cream Cone

90 ml. Kommer i maj.

KINDER Bueno Ice Cream Cone, GB-glass.

Omdöme: Plus för att den är liten, det gillar man. Men, för att använda ex-tennisproffset Jonas Björkmans bevingade Wimbledon-ord: det är fan inte fössta gången hasselnöt är inne och fördärvar. Jag vet att jag är i förmodad minoritet, men hasselnöten är för mig en deal breaker. Som enväldig glassrecensent blir därför betyget: F.

Bamses gräddglass med smak av päron

55 ml.

Bamses gräddglass med smak av päron, GB-glass.

Omdöme: Nästan utom tävlan för Cafés smaklökar då vi är alltför långt ifrån målgruppen. Funkar såklart utmärkt att ge till en 2-, 3-, 4- eller 5-åring. Men sen kommer också barnen ställa krav på livet – och då ryker Bamse-glassen PÅ STÖRT.

Magnum White Chocolate & Cookies

90 ml.

Magnum White Chocolate & Cookies, GB-glass.

Omdöme: Oj, här far smakerna kors och tvärs över alla körbanor på Highway 101 i Kalifornien. Det är vit choklad med kexbitar och något GB själva kallar för chokladsås-swirl. Den väl tilltagna smakblandningen tas ner lite av den alltför bastanta sötheten. Det här är en klassisk tre plus-historia.

Ben & Jerry’s Vegan Non Dairy – Chocolate Fudge Brownie

100 ml.

Ben & Jerry’s Vegan Non Dairy – Chocolate Fudge Brownie, GB-glass.

Glassen ingick inte i smaktestet. Här är GB:s presstext: ”Favoriten utan mjölk finns nu i minivariant. Ljuvlig, mandelbaserad chokladglass med generösa chunks av chokladbrownies gjorda i världens bästa browniefabrik: Ben & Jerry’s Greyston Bakery.”

Trocadero Zero

105 ml. Kommer snart till butik.

Trocadero Zero, GB-glass.

Den omskrivna supernyheten får Cafés glassrecensent och Trocadero Zero-torsk gott vänta på. Den Calippo-liknande sockerfria isglassen ingick – tyvärr – inte i smaktestet.

Cornetto Salted Caramel

120 ml. Kommer snart till butik.

Cornetto Salted Caramel, GB-glass.

Cornetto 2.0, som GB själva kallar den, ingick inte i smaktestet. Det är emellertid svårt att se salt kolasås och krispiga kolakulor misslyckas.

KINDER Joy Ice Cream

60 ml. Kommer i maj.

KINDER Joy Ice Cream, GB-glass.

Det obeskrivligt goda kinderägget snart som glass. Om det väntar en överraskning i mitten? Givetvis. En glass som gissningvis brädar Bamse-glassen med marginal.

Summa summarum: glassåret 2019 blir superbt – speciellt om du gillar kalorisnål svalkande isglass!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-06 19:30