Glöm stranden – 2027 semestrar vi på det här hotellet i rymden

Space Voyager hotellrum i rymden

Har vi inte sett tillräckligt med rymdfilmer för att förstå att det här är en dålig idé?

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-03-03 09:47  |  Lästid: < 1 minut

Vi är många som drömmer om resor och framtiden just nu men några som gör det lite extra är företaget Orbital Assembly som säger sig kunna färdigställa ett rymdhotell med kapacitet för 400 personer redan 2027. Hotellet kommer vara en del av den roterande rymdstationen Voyager Station som ska ligga i omloppsbana runt jorden.

På bästa sci-fi-manér ska Voyager Station byggas som en ring och vara 200 meter i diameter. På denna konstruktion ska det sedan fästas 24 moduler med olika funktioner. I en videokonferens tidigare i år berättade personerna bakom projektet att modulerna ska kunna innehålla hotell, barer, restauranger, gym och konsertlokaler.

Som tidigare nämnt ska Voyager rotera, detta för att skapa artificiell gravitation så att man kan avnjuta sin drink i rymdbaren på två fötter. Den artificiella gravitationen kommer inte vara lika stark som på jorden utan ska snarare likna den på månen.

Under videokonferensen hintades det även om att man som besökare ska kunna gå rymdpromenader på skeppet och som man skymtar i videon nedan verkar de även planera för att bygga små glaskupoler utanpå skeppet – perfekt för att ta en stund och läsa Larry Nivens sci-fi-klassiker Ringworld.

Vad en resa till Voyager Station skulle kosta finns ännu ingen uppgift om men enligt Fox Business uppskattar Orbital Assembly att eventuella rymdturister behöver ha en förmögenhet på minst femtio miljoner dollar. Minst sagt mycket pengar men å andra sidan har man väl sett tillräckligt med filmer för att förstå att det här inte är en bra idé.

Kolla in planerna för Voyager Station här:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-03 09:47