Hoppa till innehåll

Skåla in midsommar – här är de 9 bästa midsommarölen

Andreas Grube

Cafés dryckesredaktör Andreas Grube hjälper dig sålla i Systembolagets hyllor – här är ölen som passar bäst till midsommarfirandet.


Coppersmith’s Saison Ekologisk
(nr 1541, 21,90 kr). Lätt och somrig öl i fräsch stil med gott om syrliga toner som läskar gommen. Gott om aprikos, citronzest och surdegsfralla i doft och smak.


Nanny State
(nr 1947, 16,20 kr). Fortfarande den bästa alkoholfria (okej då – lågalkoholölen (0,5%)) på bolagets hylla. Grym allroundbärs som funkar lika bra till förfixet som till sillunchen.


Mohawk Anything Gose
(nr 1220, 25,10 kr). Perfekt till färska räkor, men även till sill. Limejuice, gröna äpplen, ananas och färska örter i doft och smak.


Landsort Lager
(nr 1466, 29,30 kr). Superklassiker som jag tycker fungerar bra till det mesta. Lättklunkad och fräsch, men samtidigt med bra botten av rågbröd, färska örter och honung.


Oppigårds Golden Ale
(nr 1490, 18,90 kr). Ahhh, så sjukt god! Bra beska, fräsch fruktighet och alldeles lagom örtkryddighet. Fungerar fint till i princip allt kött du lägger på grillen.


Poppels Bryggeri Modern Lager
(nr 88678, 21,90 kr). Humlefokuserad kalaslager med beska, fyllighet och sötma i fin balans.


Sigtuna East Coast Pale Ale
(nr 1498, 20,40 kr). Klockren grillbärs med stöddig humlearomatik och gott om nyanser av apelsinmarmelad, torkad aprikos och vörtbröd.


Cirrus The Cloudy Lager
(nr 1361, 13,90 kr). Perfekt val både som törstsläckare och om du vill grilla fisk, fågel eller fläsk. Apelsin, färska örter, bröd och honung i doft och smak.


Pilsner Urquell
(nr 1566, 15,90 kr). Jodå, den här gamla trotjänaren är perfekt att plocka fram både till kryddiga sillar och till grillat kött. Snygg balans mellan lättklunkad friskhet och stadig ryggrad.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.