Hoppa till innehåll

Golfa som en gubbe!

Patrik Hedlund

Under kommande veckor kommer de flesta av landets golfspelare dra på sig sina färgglada funktionsplagg och ta sina första stapplande steg ut på nyklippta banor. Vi råder dem att pröva en ny stil i sommar – Ben Hogan-stilen. Glöm Tiger Woods – den legendariska amerikanska golfspelaren Ben Hogan (1912 – 1997) är din säkraste stilförebild … Continued

Under kommande veckor kommer de flesta av landets golfspelare dra på sig sina färgglada funktionsplagg och ta sina första stapplande steg ut på nyklippta banor. Vi råder dem att pröva en ny stil i sommar – Ben Hogan-stilen.

Glöm Tiger Woods – den legendariska amerikanska golfspelaren Ben Hogan (1912 – 1997) är din säkraste stilförebild på golfbanan i sommar.

Klassiska skor
Ecco tour golf hybrid är golfskon som ser klassisk ut på utsidan, men är toppmodern på insidan. Kostar 1 695 kronor här och är helt ny för i år. Skinnet är för övrigt mer vädertåligt än det ser ut att vara och ska enligt tillverkarna även fungera bra i hällregn. Skorna finns även i vitt och svart.

Himmelska headcovers
Du kan såklart inte leva med att ditt headcover inte matchar med din bag eller övriga outfit. Amerikanska Seamus Golf har blivit uppmärksammade av publikationer som World Street Journal och Golf Digest för sina kompromisslösa headcovers i ull. Finns i de flesta färger, mönster och storlekar du kan tänka dig. Från cirka 300 kronor här.

Byt ut kepsen
Varken mer eller mindre än en tvättäkta gubbkeps i bra kvalitet. Peak Performance Flat Cap heter den och finns här för 400 kronor.

Bästa basplagget
Oavsett hur modevindarna blåser, är vi många som inte känner att vi kan bära upp vita byxor in public – förutom när vi är på golfbanan alltså. Med ett par välsittande vitingar måste du göra många andra fel för att se dålig ut när du spelar golf. De här har dessutom en skön beige känsla som känns väldigt Ben Hoganisch. Finns i utvalda golfshoppar för 999 kronor.

Patrik Hedlund

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.