Hoppa till innehåll

Goodiebag värd 180 000 dollar – här är vad de Oscarsnominerade får

Även om man trots sin nominering inte vinner en Oscar behöver man inte vara ledsen. Det finns nämligen ett ganska påkostat tröstpris i potten.

Alla nominerade i de största Oscarskategorierna får varje år en riktigt påkostad goodiebag. Ordet goodiebag är för övrigt en aning missvisande, då det de senaste åren snarare rört sig om en rejäl duffelväska, sprängfull av påkostade gåvor. I år beräknas det totala värdet till 180 000 dollar, vilket får betraktas som ett helt okej tröstpris för de nominerade som inte plockar hem Oscarsstatyetten. Detta rapporterar nu CNBC.

Den enskilt dyraste gåvan är en tre nätter lång vistelse på lyxiga Chalet Zermatt Peak i schweiziska alperna, där man får disponera den exklusiva alpstugan på sex våningar helt själv med upp till nio vänner. Denna lilla weekend värderas till 50 000 dollar.

Foto: Chalet Zermatt Peak

Utöver det bjuds man på en sju dagars vistelse på Golden Door Spa i Kalifornien, som i normala fall går loss på 24 000 dollar. Men väskan innehåller inte bara en massa påkostade semesterresor, utan även lite kul (och i vissa fall skumma) prylar. Här är ett urval:

  • En portabel grill från Schwank, värd 1 350 dollar.
  • En handgjord väska från kanadensiska Elboque, värd 335 dollar.
  • En sömnterapi-grej från Helight, värd 139 dollar.
  • En privat liveshow från mentalisten Carl Christman, värd 25 000 dollar.
  • En retroinspirerad Rubiks kub, värd 15 dollar.
  • Ett hudvårdsset från Miage, värt 515 dollar.
  • En microneedling-behandling från Cynosure, värd 10 000 dollar.

Så helt synd är det kanske inte om Martin Scorsese och gänget bakom den i övrigt lottlösa Killers of the Flower Moon. De kan ju trösta sig med en mycket, mycket dyr föreställning av mentalisten Carl Christman. Vad det nu innebär.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.