Han köpte en loppisklocka för 50 kronor – den var värd 300 000

cafevik  |  Publicerad 2015-01-27 11:45  |  Lästid: < 1 minuter
lecoultre-deep-see-alarm
Foto: Zach Norris/Youtube

Alla drömmer om att göra briljanta loppisfynd – men vissa lyckas bättre än oss andra. Klockfantasten Zach Norris gjorde en drömaffär på en lokal loppmarknad i Phoenix, Arizona, skriver klocksajten hodinkee.com. Norris var egentligen ute efter en golfbil – men fick upp ögonen för en korg med begagnade armbandsur. En klocka märkt ”LeCoultre deep see alarm” fångade hans uppmärksamhet.

Norris köpte den för bara 5,99 dollar. Men eftersom han var intresserade av vintageklockor misstänkte han att det verkliga priset var betydligt högre än så. Hur dyr den verkligen var kunde han dock inte ana.

”LeCoultre deep sea alarm” är ett av världens mest eftertraktade armbandsur. Den tillverkades för den amerikanska marknaden 1959, i knappt 1000 exemplar, och var en av världens första dykarklockor som också hade ett alarm.

Zach Norris skrev om klockan i en Facebookgrupp och fick flera erbjudanden om att sälja den. Till slut bestämde han sig för att sälja den till klocksamlaren Eric Ku. Priset: hisnande 35 000 dollar (290 000 kronor) plus en Omega Speedmaster Professional, som bara den är värd cirka 30 000 kronor.

Norris ska använda pengarna till att finansiera sitt bröllop – och har dessutom skänkt en summa pengar till loppmarknaden där han köpte klockan, skriver hodinkee.com.

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

Modeköpen som ger dig rätt lantlig look i vinter

16 saker vi utan barn EGENTLIGEN vill säga när våra kompisar blivit föräldrar

Lyx vs budget: Så får du Pradas look utan att betala lika mycket

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 20:13