Hoppa till innehåll

Gör succé på fikadejten

joel

Äntligen har den söta tjejen nappat på att ta en kopp kaffe, och du har en första dejt på gång. Hur väljer du rätt tillfälle och ställe? Per Grankvist på Waynes Coffee vet allt om cafédejter och har sett allt gå fel. Han har svaren på de viktigaste fikafrågorna. NÄR SKA JAG GÅ? – Lördag … Continued

Äntligen har den söta tjejen nappat på att ta en kopp kaffe, och du har en första dejt på gång. Hur väljer du rätt tillfälle och ställe? Per Grankvist på Waynes Coffee vet allt om cafédejter och har sett allt gå fel. Han har svaren på de viktigaste fikafrågorna.

NÄR SKA JAG GÅ?
– Lördag förmiddag är idealet. Du har gårdagskvällen att diskutera samt vad som händer de två kommande helgkvällarna.

VILKET TYP AV STÄLLE SKA JAG VÄLJA?
– Ett ställe med mycket folk i rörelse. Det ger fler samtalsmöjligheter samt en harmonisk stämning.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?
– Avslappnat och ledigt, men inte slarvigt. Välj gärna dina favoritkläder, inte konfirmationskostymen. Ha aldrig på dig jackan under fikan. Det ger ett ganska stressat intryck och signalerar att du inte trivs.

SKA JAG VARA UTE I GOD TID?
– Ja, då kan du välja plats och kolla in menyn. Ett fönsterbord ger genvägar till samtalsämnen, men se till att hon får bästa platsen. Läs gärna något intressant när du väntar. Inte Playboy, snarare en pocketbok eller DN.

VAD SKA JAG BESTÄLLA?
– Låt henne beställa först – ät bara om hon äter. Ge ett världsvant intryck och beställ något intressant. Cola med sugrör är för skatekids. Att droppa något italienskt funkar alltid, men se till att du vet vad det betyder om hon frågar. Ska ni äta så välj något lätt. Du vill undvika att hon speglar sig i tonfiskröra när du ler.

VILKA ÄMNEN SKA JAG PRATA OM?
– Undvik starka åsikter i början. Du är på dejt, inte ett torgmöte. Fönsterplatsen, beställningen och boken ger dig samtalsämnen, annars funkar alltid musik, böcker, tv och film. Tänk på att vara intresserad när du samtalar. Sitt framåtböjd. Bakåtlutad med armarna i kors är arrogant.

NÄR ÄR DET LÄGE ATT AVSLUTA?
– Sitt aldrig längre än en och en halv timme, då blir det kompiskänsla, och avsluta alltid innan det blir avslaget. Var också artig, även om du råkade ha sjukt trist. Känn efter om en kram verkar rätt, lägg annars bara handen på arm eller axel och tacka för sällskapet. Har det gått mindre bra så fråga åt vilket håll hon ska, du ska naturligtvis åt andra hållet.

HUR FÖLJER JAG UPP?

– Skicka ett sms någon halvtimme efter. Men tacka bara för en trevlig fika, du vill inte vara en stalker. Ska ni ses igen, låt henne välja plats. Efter den andra fikan är det dags att variera dejtandet. Då får du slipa tankarna och föreslå något annat än en kopp kaffe.

Daniel Kjellsson

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.