”Göring har både knarkat och knullat i vår lägenhet”

 |  Publicerad 2011-02-21 13:34  |  Lästid: 2 minuter

Reklamregissör med miljoninkomster, skapare av succéserien Solsidan och skådis i flera av vår tids stora svenska komedier. Men under den framgångsrika ytan döljer sig en annan Felix Herngren. För Café berättar han om skräcken att inte få tjejer, åren i terapi och skilsmässan som förändrade hans liv.

* * * * *

Om hur Solsidan föddes:
– Vi ville göra humor av det liv som vi och våra vänner lever. Jag inkluderar verkligen mig själv.

Om sin sex appeal som tonåring:
– Jag var rätt ful. Finnig och lång. Och jag insåg snabbt att jag kommer inte få knulla så mycket under de här ungdomsåren.

Om sitt barndomshem i Stockholm – där han bor än i dag:
– Tyska konsulatet hade hållit till i våningen fram till 1936. Så jag tror att Göring både har knarkat och knullat i vår lägenhet. Det tänker jag på ibland när jag går genom serveringsgången, att här har de klampat runt och förmodligen ringt Hitler. Det är lite spooky.

Om 40-årskriser:
– Jag tror att jag tog ut den lite tidigare, i och med skilsmässan. Min kris handlade mycket om ifall jag levde med rätt person, om jag verkligen var sann mot mig själv. Innan skilsmässan hade jag också enorma problem i jobbet, jag var så nervös jämt. Inför varenda inspelning hade jag ångest för att det skulle bli dåligt. Men det där har släppt nu, mycket tack vare terapin. Jag har insett att misslyckanden kan vara bra. Jag har lärt mig mycket mer av de dåliga grejer jag gjort än av succéerna.

Läs mer i nya numret av Café, ute den 22 februari.

Intervju: Tomas Andersson Wij. Bilderna plåtades exklusivt för Café i Stockholm och Los Angeles av Herngrens Solsidan-kollega Johan Rheborg (omslagsbilden togs dock av Morgan Norman).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar