Göteborg satsar på att slå världsrekordet – för världens största whiskyprovning

Har du alltid drömt om att noteras i Guinness rekordbok för ett whisky-relaterat världsrekord? Då har du snart chansen att förverkliga dina drömmar.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-03-20 11:01  |  Lästid: < 1 minuter

Som många läsare säkert känner till noterades det nuvarande världsrekordet för folkrika whiskyprovningar den 31 januari 2009 när 2 252 levnadsglada dryckesentusiaster gemensamt smakade på whisky i belgiska Gent.

De här rekordet riskerar emellertid att raderas ur historieböckerna då ett officiellt försök att slå det ska genomföras på ”En öl- och whiskymässa” i Göteborg den 13 april. Det är den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich som bjuder in till rekordförsöket, vilket leds av deras Master Distiller Adam Hannet.

Adam Hannet heter mannen som ska ledsaga whiskyprovarna, de många, till världsrekordhöjder.

Mässbesökare har givetvis tillträde till Bruichladdich whiskyprovning, men den som bara vill delta i rekordförsöket utan att utsätta sig för alla de förföriska frestelser som en öl- och whiskymässa innebär kan köpa biljett till endast whiskyprovningen för 60 kronor.

Och oroa dig inte, skulle ett världsrekord faktiskt slås får alla deltagare ett diplom från Guinness World Records som man kan visa för släkt, arbetskollegor och Tinder-dejter.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-20 11:01