Annons
Annons
LYXCHAMPAGNE


moet

2000 Moët & Chandon Brut
PRIS 395 kr NR 7545   
Fiskegubbar_vitt-5


Världens mest sålda champagne är helt enkelt den mest prisvärda. Samtidigt som den är lätt och frisk med en trevande doft är den smakrik med betoning på äpplen, mineral, nötter, lime och smörkola. Den är lagom bubblig med perfekt mousse. Något för dig som bara dricker champagne en gång om året, men ändå vill lyxa till det.

Annons

Utmärkt till kaviar och ostron.

dompa1999 Dom Pérignon
PRIS 1090 kr NR 7428

Fiskegubbar_vitt-4

Historiens mest omskrivna vin är en smakrik, komplex champagne som smälter i munnen. 1999 är en upp­ryckning jämfört med 1998, men samtidigt inte lika bra som toppåret 1996. Passar utmärkt som aperitif.

pol-rogerPol Roger Brut Réserve
PRIS 387 kr NR 7637   

Fiskegubbar_vitt-4

1908 köpte Winston Churchill sin första flaska Pol Roger, champagnen som kom att följa honom genom livet. Churchill älskade den så mycket att han döpte sin tävlingshäst till Pol Roger. Jag kan förstå varför.

HALVTORR CHAMPAGNEveuveVeuve Clicquot 
PRIS 339 kr NR 7421   


Fiskegubbar_vitt-4

Fortfarande mer känd som ”Gula änkan” – och fortfarande frisk, lätt och balanserad. Fruktig smak av grape, mandarin, krusbär, nötter och äpplen. Bra till skaldjur, fisk och rätter med socker.


ROSE_IMPERIAL_CUT-OUT_highMoët & Chandon Rosé
PRIS 349 kr NR 7598   


Fiskegubbar_vitt-4

Här har


Moët lyckats skapa något som håller samma klass som vanlig champagne. Frisk och fyllig med smak av blåbär, blodgrape och smultron.
SÖT CHAMPAGNE
L.Roederer-Carte-BlancLouis Roederer Carte Blanche
PRIS 339 kr NR 7600    


Fiskegubbar_vitt-3

Fruktigt med betoning på citrus. Lång harmonisk eftersmak med ton av smör, choklad och nötter. Passar lysande till glass och tårta eller citrusfrukter och färska bär.

BUDGETCHAMPAGNE

castellaneCastellane Brut
PRIS 209 kr NR 7557   

Fiskegubbar_vitt-5

Den absolut bästa champagnen runt 200 kronor. Färgen är ljusgul, bubblorna små men livliga. Smaken är rik på fruktsyra. Ett
friskt och fylligt vin, samtidigt komplext med en liten aning sötma och inslag av honung, citrus, bröd och grape. Passar faktiskt till det mesta som kan tänkas ätas på nyår. Köp den innan den tar slut och drick den nu, eftersom den inte vinner på att lagras.

bonnaire
Bonnaire Brut Tradition
PRIS 219 kr NR 7342   

Fiskegubbar_vitt-4

Mycket champagne för lite pengar. Bärig med betoning på smultron och klassiska aromer som vanilj, äpplen, päron, nöt, citrus och bröd. Passar utmärkt till skaldjur.

Lanson-BLLanson Black Label
PRIS 299 kr NR 7500   

Fiskegubbar_vitt-4

Denna champagne har en
brödig doft av pinot noir och en mogen och fruktig smak med livlig syra och inslag av blåbär, hallon, hjortron, mogna äpplen och grape och en pikant eftersmak. Perfekt som aperitif.

MOUSSERANDE

G-beck2002 Graham Beck Blanc de Blancs Brut
PRIS 149 kr NR 6505

Fiskegubbar_vitt-4

Ett imponerande vin med druvor av hög kvalitet. Vinet har en frisk smak med inslag av bröd, gröna äpplen och citrus. I klass med champagne i de lägre prisklasserna.

raimaRaimat Brut Chardonnay
PRIS 81 kr NR 7739 
  

Fiskegubbar_vitt-4

Doftar behagligt av ek och bröd. Fin mousse. Torr smak med inslag av citrus, grape, äpplen och viss beska. En riktigt bra cava med frisk
syra som gör den lämpad för skaldjur, fisk och ljust kött.

tommasiTommasi Bianco di Custoza Brut
PRIS 149 kr NR 6505

Fiskegubbar_vitt-4

Frisk smak med päron, citrus och tuttifrutti. Torrt men ändå med viss sötma och lång eftersmak. Passar perfekt till skaldjur och fisk, som aperitif eller till tolvslaget.

CYRIL HELLMAN

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar