Annons


I nya numret av Café guidar Jan Gradvall till London – staden som snott hans semesterpengar i över trettio år. För Cafe.se berättar han nu alla tips som inte fick plats i tidningen.

Vad är det vanligaste misstaget när man turistar i London?
– De 3 vanligaste misstagen: 1. Att man bara shoppar. 2. Att man sätter sin fot på Oxford Street. 3. Att man inte inser avstånden i staden.

Annons

Om man bara har en dag i London, vad måste man hinna med då?
– Ta tåget till Paddington, promenera hela Westbourne Grove till Portobello. Gå in på Rough Trade och Honest Jons, gå fram och tillbaka under motorvägen The Westway fyra gånger och nynna lite på valfri The Clash-låt. Ta sedan taxi till den bästa utställningen som Time Out rekommenderar. Time Out har du läst ombord på Heathrow Express. Därefter t-bana till varuhuset Liberty sedan senlunch/tidigmiddag på eftermiddagen på Barrafina. Om du har sen flight hinner du med en utställning till.

Gilla Cafe.se på Facebook

Har du något tips som inte fick plats i tidningen?
– Jag glömde skriva att jag tycker Paddington Station är helt magisk. Jag tar alltid Heathrow Express bara för att få glida in på Paddington. De sotsvarta höga valven är det vackraste jag vet. Herregud, tåg och järnväg uppfanns här. Och jag tycker perverst nog om att sitta på Yo! Sushi på Paddington Station. Så hög omsättning att fisken också är mycket bättre än på andra löpandebandsushi-ställen.

Bästa London-låten just nu och varför?
– London boys med Marc Bolan & T. Rex. För att Saint Etienne spelade den när de var DJ:s på Tranan i tisdags.

Johan Hurtig

Läs hela London-guiden i Café nummer fem – i butik nu.

Annons

Dela (14)
Tweeta

Annons


Laddar