Gräs, porr och dödsstraff – här är 6 andra saker USA röstade om

Skärpta vapenlagar, mer tillåtande lagar kring marijuana, nej till dödsstraff – och återinförande av dödstraff. Samtidigt som man skulle ta ställning till Clinton vs. Trump fanns många andra saker att ta ställning till för amerikanarna.

Sofia Börjesson | Foto: Shutterstock  |  Publicerad 2016-11-09 15:47  |  Lästid: < 1 minuter
Foto: Shutterstock

I skuggan av det amerikanska presidentvalet genomfördes flera andra omröstningar i USA i natt. Bland annat röstade man för att legalisera fritidsbruk av gräs i Kalifornien. Här är 6 beslut som togs medan du sov.

I USA:s till folkmängden sett största delstat Kalifornien är det redan lagligt med marijuana för medicinskt bruk, men nu ska det alltså även tillåtas för fritidsbruk. Det verkar dessutom som att Arizona, Massachusetts och Nevada kommer att få lika förlåtande lagar kring det omdebatterade gräset.

Enligt förslaget som röstades igenom ska marijuana regleras på ett liknande sätt som alkohol i framtiden. I Florida, Arkansas och North Dakota vill man istället tillåta det för medicinskt bruk framöver.

Men det var inte det enda som amerikanerna fick ta ställning till i natt. I Kalifornien röstade man även nej till att tvinga porraktörer att använda kondom, nej till att avskaffa dödsstraff (men ja till att påskynda processen) – och ja till förbud mot engångskassar i plast samt skärpta vapenlagar.

I Nebraska har man istället röstat för att återinföra dödsstraffet som avskaffades så sent som för ett år sedan. Även Oklahomas invånare har röstat i favör för det redan befintliga dödsstraffet – genom att ge det konstitutionellt skydd så att det inte kan avskaffas.

Dessutom kommer Nevadas vapenlagar att skärpas, och Colorado ser ut att bli den sjätte delstaten i USA att tillåta dödshjälp.

Källa: Time, ABC News

Skärpta vapenlagar, mer tillåtande lagar kring marijuana, nej till dödsstraff – och återinförande av dödstraff alltså. Oh what a day!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:19