Grattis Daniel!

joel  |  Publicerad 2007-08-07 16:01  |  Lästid: 2 minuter


Grattis Daniel, Modebloggen fyller 1 år i dag. Du har hittills postat 565 inlägg och skaffat dig 20 000 besökare i månaden.

– Tack! Det känns jättekul, i synnerhet eftersom jag från början var skeptisk till att börja blogga. Redaktionen tjatade på mig, men jag trodde inte att jag skulle ha något vettigt att tillföra varje dag.

Minns du ditt första inlägg?
– Ja, jag skrev om en bok som handlade om Kim Jones. Och efter att ha jobbat på månadsmagasin i 13 år – där man är van vid att vänta i månader på att det man skriver kommer i tryck – var det en näst intill religiös upplevelse att plötsligt kunna publicera i realtid.

Tycker du att du har hittat en egen stil?
– Ja, framför allt har jag inte skrivit ett enda inlägg utan bild. Ja, nästan i alla fall, bortsett från när du och jag var på fest med Diddy i Köpenhamn och jag hade glömt sladden till kameran. Och bilder har alltid varit oerhört viktigt för mig, eftersom en modebloggs existens, enligt min mening, uteslutande bygger på just bilder.

Vad skiljer dig mer från andra modebloggare?
– Min erfarenhet. Jag har jobbat som journalist i modebranschen i över tio år och jag rapporterar mycket nyheter. Jag tror att man måste göra mer än plåta sig själv i en outfit framför spegeln hemma i sovrummet för att en blogg ska bli intressant och få många besökare. Jag kanske inte har den största modebloggen i Sverige, men jag har de bästa och viktigaste läsarna, ha ha.

Ur modesynvinkel, vad ser du mest fram emot i höst?
– Augusti är den mest intensiva månaden på året. På torsdag reser jag till Köpenhamn på Copenhagen Fashion Week, veckan därpå är det modevecka i Stockholm och den 23 augusti fyller Cafés stora modepris fem år. Det firar vi så klart med en lyxig fest på Hasselbacken och det blir otroligt kul.

Peter Smirnakos

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-29 14:48