Annons
Annons

Guide: Så bär du slips i vinter

Kraftig kashmir och bomull vinner mark. Windsorknuten försvinner och saker och ting får gärna vara extremt matchade. Det blåser nya vindar inom slipsmodet just nu. Låt oss förklara närmre.

joel

Kraftig kashmir och bomull vinner mark. Windsorknuten försvinner och saker och ting får gärna vara extremt matchade. Det blåser nya vindar inom slipsmodet just nu. Låt oss förklara närmre.Ibland hänger det på slipsen. Det där tillfället då en slips antingen gör eller förgör helhetsintrycket av en annars lyckad outfit. Och just nu blåser det nya vindar inom slipsmodet.

I samband med kallare tider ska slipsen gärna tjocka till sig. Mer halsduk än scarf. Åtminstone om man ska tro Brooks Brothers, Paul Stuart, Peter Elliot och Isaia. Och det ska man, tycker jag. Kraftig kashmir och bomull tar över silkets roll ett tag nu. Slipsen får gärna vara enfärgad. Det ska inte bara kännas, utan även synas att det är vinter.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Och på tal om enfärgade slipsar. Vissa tar trenden steget längre. Commonwealth utilities presenterade nyligen en beige skjorta som hade en inbyggd, likfärgad fluga. I västkustmärket Howes SS09-kollektion finns bland annat en blå skjorta med matchande, lika blå slips. Online viskas det om att den extremt matchande slipsen sannolikt kommer att slå stort inom ”snart”.

Trots att den har varit på tapeten några gånger tidigare har den knappast tagits på fullt allvar förrän, möjligen, nu.

Och i och med den tjocka slipsens återkomst förbjuds härmed Windsorknuten. En bred, fyrkantig knut blir extremt bred och fyrkantig i samarbete med tjock bomull. Förutom det gäller alltså reglerna enfärgat, tjockt och mycket välmatchat.

Att bära exakt samma färgton på slips och skjorta kan tyckas tråkigt och fantasilöst, kombinationen är emellertid (än så länge) en ovanlig sådan och kommer i stället se till att du sticker ut.

Felicia Eriksson

prenremsa2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar