Guide: Så budgetshoppar du bäst

joel  |  Publicerad 2008-11-13 20:53  |  Lästid: 2 minuter


Med drygt två veckor kvar till löning, men med butiker proppfulla med höstnyheter, kan shoppingen just nu möjligen te sig problematisk.

 

Vi bad Linn Gustafsson, kvinnan bakom shoppingbloggen Personal Shopper, att avslöja sina bästa budgettips.

Vilka är de tre bästa budgetbutikerna du vet?

H&M, Topman samt Urban Outfitters.

barbour
Halsduk från Barbour och rock från H&M.

 

Vilka är de tre bästa fyndplagg du sett hittills i höst?
– Jeansskjorta från Topman, Rutig skjorta från H&M och rutig halsduk från Barbour (halsduken kostar 500 kronor – men jag tycker faktiskt att det är ett ganska bra pris).

 

Linn_hm
Outfits samt skjorta från H&M.

 

Har du några generella tips kring hur man kan hålla uppe stilen trots tunn plånbok?
– Det viktigaste är faktiskt att känna sin garderob och veta vad den innehåller. Ta en kväll och riv ut allt och gå igenom plagg för plagg. Ofta så fastnar man i gamla mönster och bär samma kombinationer av plagg. Men våga bryt det mönstret och testa otippade kombinationer.

Om man verkligen ska spara in och budgetköpa några plagg – vilken typ av plagg är då mest taktiskt att köpa budget? Och vad ska man låta kosta?
– Ett gäng skjortor är ett måste, gärna ljusblåa med tunna ränder samt rutiga. H&M är bra på billiga skjortor (cirka 300 kronor) så det behöver inte alls dra iväg i pris. Sedan tycker jag att man ska investera i ett par riktigt snygga jeans och lägga lite extra slantar på dem (landar ofta på cirka 1 300 kronor).

Björn Janström

prenremsa_vit

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-04-15 10:57