Annons
Annons

Guide: Så slipper du skäggfinnarna

Rakning är någonting de flesta män gör regelbundet. Men ändå är irritation och andra komplikationer vanliga. Cafés groomingguru Tomas Lenneryd sätter dock stopp för det nu. En gång för alla.

joel

Rakning är någonting de flesta män gör regelbundet. Men ändå är irritation och andra komplikationer vanliga. Cafés groomingguru Tomas Lenneryd sätter dock stopp för det nu. En gång för alla.Inåtväxande hår, så kallade skäggfinnar, är en företeelse som vanligtvis uppstår vid rakning eller vaxning. Vad som händer är att håret böjer sig när det kommer upp till hudytan, och i stället börjar växa inåt.

Annons

Så här förebygger du problemet:

• En orsak till att strået vänder inåt är att döda, ihopklistrade hudceller täpper igen hårets väg. Dagen efter en vaxning eller rakning kan du därför göra en peeling som snabbare tar bort döda hudceller samtidigt som den stimulerar och mjukar upp huden. Ju mjukare hud desto lättare för strået att hitta ut genom de yttre hudlagren.

• En annan anledning är alltför effektiva rakhyvlar, vilka först lyfter och sedan kapar strået så kort att den snedskurna toppen under uppväxten fastnar och skär in i hårsäckens väggar och kröker sig med ont som följd. Byt i stället till torr maskinrakning, som inte rakar så djupt.

• Tvätta dig alltid, alltid före rakning så stoppas hudytans bakterier från att följa med ned i hårsäckarna när det lyfta strået backar tillbaka in.

Tomas Lenneryd

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar