Annons

Guide: Vårkläderna som redan finns i butik

Tidigare kom många vårkollektioner ut i butik först i slutet av februari. Så är det inte längre. Acne, Filippa K, Tiger, Hope, J.Lindeberg, bland andra, har sedan en månad tillbaka lagt fram nya plagg och accessoarer med tydlig vårkänsla. Vi har tittat närmare.

joel

Tidigare kom många vårkollektioner ut i butik först i slutet av februari. Så är det inte längre. Acne, Filippa K, Tiger, Hope, J.Lindeberg, bland andra, har sedan en månad tillbaka lagt fram nya plagg och accessoarer med tydlig vårkänsla. Vi har tittat närmare.För inte så många år sedan kom de svenska varumärkenas vårkollektioner ut i butik först i slutet av februari och början mars. Efter en lång reaperiod på vinterkläder i januari.

Så är det inte längre.

Acne, Filippa K, Tiger, Hope, J.Lindeberg, bland andra, har sedan en månad tillbaka skyltat om sina butiker med nya plagg och accessoarer med tydlig vårkänsla. Så kallade ”pre collections” är vanligt utomlands men en ny företeelse i Sverige.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Skälet är att varumärkena vill kunna presentera nyheter i butikerna fler än två gånger om året.

– Om man bara hade två kollektioner per år, höst och vår, skulle det vara svårt att hålla butiken intressant för kunderna, säger Oscar Sandberg, marknadschef på J.Lindeberg.

I J.Lindebergs pre collection finns bland annat manchesterjeans, skjortor med olika kraglösningar och tunnstickade tröjor.

– Det är inte så stor skillnad på höst- och vårplagg i vissa varugrupper så det handlar mycket mer om att kollektionen har en ny färgskala så det syns att det är något nytt i butiken, säger Stefan Söderberg, grundare och designer på Hope.

Hope har i sin pre collection för våren valt att bygga en liten garderob av kläder som passar för den som reser iväg från vinter och kyla.

– Vi har just släppt khakifärgade chinos, en tunika med en mellanlång ärm, collegetröja och t-shirt i ”fade out”-färger och en ny känga i tvättat skinn och mocka.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar