John Guidetti berättar själv om den omtalade intervjun i nya Café

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2012-03-16 13:21  |  Lästid: 2 minuter


Nya numret av Café pryds av vinterns och vårens mest omskrivna svenska fotbollsspelare, John Guidetti, som efter sin målsuccé i holländska ligan och landslagsdebuten mot Kroatien av många nu anses given i den svenska EM-truppen.

Idag fredag når tidningen prenumeranterna och på tisdag släpps numret i butik över hela Sverige.

– Jag har märkt att det redan skrivs och twittras massor om intervjun i Café, säger John Guidetti till Cafe.se idag.

Ja, hur är relationen mellan dig och Tobias Hysén egentligen?
– Haha, Tobbe är en superskön kille och en grym fotbollsspelare. Läser man hela intervjun i Café ser man att jag och hans farsa Glenn till och med skämtat på Twitter om det här tidigare. Glenn tyckte att jag skulle med till EM, bara jag inte tog Tobbes plats, haha. Det här är förstås inte alls allvarligt menat, och självklart inget påhopp på Tobbe. Ju fler som konkurrerar, desto bättre för Sverige.

Ändå har många reagerat på det du säger om Tobias Hysén i Cafés intervju.
– Som ett lösryckt citat förstår jag om det ser hårt ut, och det är förstås jättetråkigt om någon missuppfattar det. Det jag säger i intervjun är jargong, och handlar bara om att värdera vad jag faktiskt gjort i holländska ligan. Det hoppas jag att alla förstår när de läser Cafés intervju i sin helhet.

Med lite distans till landslagsdebuten mot Kroatien, hur ser du idag på EM?
– Det är inte U21 längre, det är allvar nu. Jag fick mersmak av Kroatienmatchen och jag kommer att göra precis allt jag kan för Sverige om jag tas ut i EM-truppen. Det är stenhård konkurrens om anfallsplatserna, så jag ger allt jag har varje dag med min träning och mina matcher här i Holland för att visa att jag förtjänar min plats.

Omslaget på Café är ditt första för ett stort svenskt magasin. Hur var det att agera ”fotomodell”?
– Man kommer in i det. Det var schysta kläder och en skicklig fotograf. Och tjejen gillade verkligen bilderna, EM och det är ju trots allt det viktiga!

Jens Stenberg

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-12-03 10:54