Annons
Annons

Fredrik och Matthias guidar dig
Sommar, semester, sol och bad. Håret blir snyggt solblekt men de salta baden och klorvatten i poolen kan även ta död på det snyggaste av hår. För att slippa detta ger Fredrik Karlsson och Matthias Lavesson från nyöppnade hårsalongen F & M i Stockholm, tips om hur du ska sköta håret i sommar.

Nu när sommaren är här(så gott som i alla fall), hur gör jag för att hålla håret i topptrim?

– Se till att skydda ditt hår med speciella produkter som är återfuktande samt djuprengörande. De rensar bort beläggningar och klor från bassänger och salt från havet. Se också till att de innehåller solskyddsfaktor för att undvika slitet och risigt hår.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Om håret känns torrt och risigt, vad göra?
– Om du tvättar håret varje till varannan dag, se då till att använda shampoo och balsam varje gång och ha i inpackning minst en gång i veckan. Du kan också byta ut balsamet mot inpacking eftersom det återfuktar bättre än balsam. Använd balsam och inpackning i topparna men massera gärna in även skalpen då och då för att motverka uttorkning. Skölj ur noga.

Shampoo från Ica, funkar det?

– Köp inte dina hårprodukter på stormarknader och liknande ställen, de innehåller mycket parfym som är uttorkande för hår och hårbotten. Köp istället av din frisör som har koll på vad ditt hår behöver.

Fler tips från proffsen?
– Om du använder stylingprodukter, se till att de är vattenlösliga för att förhindra att de lägger sig som en hinna runt hårstrårna. Hinnan är svår att tvätta ur och håret blir snart matt och glanslöst. Vid fön och annan värmestyling, använd produkter med värmeskydd så att du inte skadar håret.

Louise Flinck

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar