Annons
Annons

mode

För den modeintresserade är hösten helt klart den främsta årstiden. Inte bara för att det är roligare att klä sig i matigare plagg utan för att det är då de mest spännande nyheterna och samarbetena presenteras. Cafés moderedaktion listar fem modehändelser det snackas om i höst. Gör plats i garderoben!

* * *

Annons

gucci

Augusti

Premiär för Guccis omtalade herrkollektion

Gilla Cafe.se på Facebook

Italienska Gucci har en ny designer – Alessandro Michele – som just nu transformerar det anrika modehuset från halvdammig jet- set till ung romantik och androgynitet. Plötsligt vill alla bära Guccis silkesskjortor med rosetter, från  Harry Styles till konkurrenten Marc Jacobs.

absolut_vodka_lokal3

September

Cafés Stora Modepris på Hemma hos Absolut

Den 17 september delas Cafés Stora Modepris ut för trettonde gången – i år Hemma hos Absolut på Atelier i Stockholm. Det kommer att bli en storslagen fest där Årets bäst klädda man och Årets designer hyllas. Följ förberedelserna och festligheterna på cafe.se.

kanye-west-adidas-originals-yeezy-season-1-one-fw-2015-0

Oktober

Kanye West och Adidas Originals släpper Yeezy Season 1

De senaste årens mest hypade klädkollektion kommer ut och är intresset lika stort som för skorna Yeezy Boost kommer plaggen att flyga ur butikerna. Prisläget är jämförbart med internationella toppdesigners – men kvaliteten sägs vara bästa tänkbara.

Olivier Rousteing, by Karim Sadli

November

H&M i samarbete med Balmain

Den 5 november är det lansering för H&M:s samarbete med franska modehuset Balmain och deras unga designer Olivier Rousteing (född 1986). Vänta er glammiga plagg att festa in det nya året i. Det är ingen slump att de mest celebra premiärlejonen älskar Balmain.

Prada-store-Stockholm-Sweden

December

Prada öppnar herrbutik i Stockholm

I slutet av hösten får männen i Sverige en ny modedestination när Prada öppnar ett till våningsplan i butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Där kommer stora delar av ready to wear-kollektionen att finnas tillgänglig, liksom ett stort sortiment av skor och läderaccessoarer.

Daniel Lindström

* * *

Läs också!

Snyggaste plaggen för en succé när du är tillbaka på jobbet och skolan

7 modeköp du borde spara in från Zaras höstkollektion

Sno stilen från de bäst klädda killarna på Instagram just nu

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar