Hoppa till innehåll

Håll stilen i ruskvädret – nio inspirerande bilder ur arkivet

Tom Cehlin Magnusson

Ett bildbyråskepp kommer lastat med stiliga vinterbilder.

Ett par dagar in i februari och det blekgrå ljuset i tunneln är svårt att uppfatta. Efter månader av minusgrader så är det svårt att uppbåda energi för något annat än dunjackor, långkalsonger och fleecetröjor när man kliver utanför lägenheten – vilket i sin tur kanske minskar ens serotonin-nivåer ytterligare.

Café har rotat i arkiven för att försöka ta fram bevis på att det faktiskt går att klä sig även under vinterns våtaste dagar. Här är nio stilikoner vars vinterstil muntrar upp.

Foto: Getty Images.

David Bowie kommer med goda argument i frågan om kostymen som ett lagerplagg.

Foto: Getty Images.

Alldeles för få utnyttjar chansen att ta tillvara på vintern som den regelrätta högtid för huvudbonader som det faktiskt är. Mössa i all ära, men varför inte passa på att testa basker, baker boy-mössa eller rysk ushanka?

Foto: Getty Images.

Ibland känner man bara för att susa ned för pisterna i ett par jeans. Robert Redford kompletterade med en mönstrad dunväst, underställ och ansiktsbehåring för en perfekt 70-talslook.

Foto: Getty Images.

Alla passar inte i dunjackor eller funktionsvästar. Om du är fast besluten om att ha en opraktisk jacka på vintern så kan en god idé vara att komplettera med funktionsplagg eller fleeceväst som mellanlager under skinnjackan.

Foto: Getty Images.

Gör som Marlon Brando, använd en snusnäsduk eller tunnare halsduk som lager för att skydda halsen mot kyla.

Foto: Getty Images.

Efter några år i skuggan så är bomberjackan tillbaka. Alain Delons variant är en slags blandning av en klassik bomberjacka och en harrington – perfekt att bära ovanpå ett gäng varma plagg under årets kallaste dagar.

Foto: Getty Images.

Ingen outfit blir sämre av ett par solglasögon. Det, och en del annat, visste James Baldwin.

Foto: Getty Images.

En gråslaskig tisdag där du måste gå upp tidigt för att, vad vet jag, infinna dig i en rättssal klockan nio för att din bandkollega är anklagad för droginnehav behöver inte vara tråkig om du slänger på dig en mönstrad accessoar.

Foto: Getty Images.

Med en perfekt avvägd mängd lager behöver inte ens ytterplagg vara gjort av Gore-tex. Mockajacka på vintern görs dock på egen risk.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsajt King Magazine.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.