Annons

[nggallery id=289]

Älskar du snowboard, men är trött på baggy och otympliga skidplagg för tonåringar?

Det franska snowboard- och surfmärket Oxbow är tillbaka i Sverige efter 10 års frånvaro med kläder som vänder sig till en äldre målgrupp.

Annons

Oxbow skiljer sig från konkurrenter som Quiksilver och Rip Curl genom mer stilfulla kläder med snävare passform än den sedvanliga baggystilen som dominerar i skidbackarna. Oxbow började som ett klädmärke för surfare på den franska västkusten. Surfaren Fabrice Valeri och Isabelle Cachot grundade företaget i Normandie 1985 och har nu expanderat över världen.

Gilla Cafe.se på Facebook

De samarbetar ofta med aktiva surfare och snowboardåkare för att utveckla varumärket, den legendariske vågsurfaren Laird Hamilton är en av medarbetarna. Oxbows linje av funktionella snowboardjackor heter Riders Unlimited och den kompletteras med en kollektion av trendiga vinterjackor – Escape – som företaget beskriver som ”uppklädda varianter utan att det blir för mycket.”

Oxbow har accessoarer som vattenställ, mössor och handskar men gör också surfinspirerade fritidskläder som skjortor, pikéer och byxor.
– Många tittar på vad vi gör i Sverige. Därför satsar vi här eftersom Sverige har ett starkt inflytande bland skid – och snowboardkläder, säger Anders Håkansta som är Product manager för Oxbow.

SAMI BAYKE

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar