Hallå där…

joel  |  Publicerad 2008-01-28 15:40  |  Lästid: 2 minuter


Ikväll klockan 20.00 visar Filippa K sin höst-/vinterkollektion för 2008 på Kungliga Operan i Stockholm. Tidigare år har Filippa K valt att hålla sig utanför den officiella modeveckan för att i stället visa ett par veckor tidigare, men i år har man alltså valt att slå följe med resten av mode-Sverige. Vi träffade Rasmus Wingårdh, chefsdesigner för Filippas K:s herrlinje, utanför Acne-visningen på Berns och passade på att prata lite om kvällens omtalade evenemang.

Varför har ni har valt att visa under Sthlm Fashion Week den här gången?
– Dett är bra att supporta hela grejen, och jag tror det ökar proffsigheten och intresset för modeveckan när både vi och Acne har valt att vara med. Det drar mer press, inköpare och uppmärksamhet som vi alla kan dra nytta av. En del internationell press kommer till exempel hit bara för att se Acne och då får vi dem på köpet och vice versa. Och det är verkligen roligt att det har blivit sådant drag kring Stockholms modevecka, nu återstår bara att se om det kan växa och bli ännu större.

Varför Operan?
– Först och främst för att det är en fantastiskt vacker lokal. Vår tanke var aldrig att visa på Berns, och när vi kom i kontakt med Operan så kändes allt helt rätt. Vi kommer även att samarbeta med Operan i andra sammanhang under hösten.

Vad har du för förväntningar på kvällens visning?
– I somras hade vi ju ett väldigt stort evenemang med visning och fest efteråt med massor av människor. Den här gången är det mest pressen och de som står oss allra närmast som kommer, så vi har dragit ner på antalet inbjudningar rejält.¬ Det blir lite en annan grej, men det är skönt att slippa försöka ”toppa” sommarens visning.

PETER SMIRNAKOS

Se hela Filippa K-visningen här på Cafe.se imorgon.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-29 14:26